У столиці “детективне агентство” викрили на продажі конфіденційної інформації

У столиці “детективне агентство” викрили на продажі конфіденційної інформації

У столиці правоохоронці викрили “детективне агентство”, працівники якого продавали інформацію із закритих баз даних потенційним клієнтам. Вартість такої послуги становила 600 доларів. За цим фактом розпочато два кримінальних провадження. Одному з фігурантів повідомлено про підозру, вирішується питання щодо повідомлення підозри його спільнику. 


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України та інформації Київської міської прокуратури.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“За результатами реалізації оперативної інформації, слідчі Святошинського управління поліції спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Києві та Київській області викрили злочинну діяльність двох зловмисників. У рамках кримінальних проваджень правоохоронці встановили, що чоловіки за попередньою змовою між собою здійснювали продаж конфіденційної інформації про громадян”, – йдеться в повідомленні Нацполіції.


Зазначається, що до цієї діяльності вони залучали й інших осіб, які мають доступ до державних баз даних. Детективне агентство діяло на території Святошинського району Києва. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили в прокуратурі, учасники “детективного агентства” за відповідну плату здійснювали приховане стеження за громадянами України шляхом візуального спостереження та слідкування за маршрутами пересування осіб. До переліку послуг агентства також входило надання інформації з державних та правоохоронних баз даних.

Вартість послуг “детективів” щодо надання інформації з баз даних (АРМОР, РАЦС, НАІС, АРКАН) становила від 600 доларів.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели ряд обшуків, за результатами яких задокументовано протиправну діяльність вказаних осіб.

Одному з фігурантів повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 361-2 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільнику. 

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх причетних осіб.

Нагадаємо, у жовтні в Голосіївському районі Києва було викрито та припинено діяльність так званого “детективного агентства”, учасники якого здійснювали протиправне стеження за громадянами з використанням спеціальних технічних засобів та незаконно збували інформацію з державних та правоохоронних баз даних.


Читайте: У Києві “приватного детектива” та поліцейського викрили на торгівлі персональними даними громадян


Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4