Перед судом повстануть учасники злочинної схеми, які намагалися привласнити собі земельні ділянки у двох районах Києва

Перед судом повстануть учасники злочинної схеми, які намагалися привласнити собі земельні ділянки у двох районах Києва

Столичні правоохоронці викрили групу осіб, які намагалися незаконно привласнити собі 0,6 га земельних ділянок вартістю 14 млн гривень, розташованих у Дніпровському та Голосіївському районах столиці в межах рекреаційної зони. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Поліції Києва. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляють в поліції, правоохоронці викрили групу осіб, які намагались незаконно заволодіти 0,6 га земельних ділянок, розташованих у Дніпровському та Голосіївському районах столиці. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що зловмисники виготовили технічні паспорти на неіснуючі житлові будинки, які нібито побудовані до 1994 року та довідки про присвоєння поштових адрес. Далі ці ж підроблені документи стали підставою для внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, після чого було проінвентаризовано земельні ділянки та присвоєно їм кадастрові номери. 


“Фіналом оборудки мало стати виділення Київською міською радою цих земельних ділянок у приватну власність, а у подальшому “бізнесмени” планували забудовувати, отриману шахрайським шляхом територію, комерційним житлом”, – повідомляють в поліції. 


Повідомляється, що зловмисники знайшли шість земельних ділянок, розташованих у Дніпровському та Голосіївському районах столиці та використали для підроблення низки офіційних документів паспорти та ідентифікаційні коди чотирьох своїх знайомих без їхнього відома


“Для отримання завідомо підробленої документації спільники налагодили співпрацю з приватним підприємцем, який за винагороду погодився виготовити офіційні документи, необхідні для отримання права власності на неіснуючі житлові будинки, які нібито збудовані до 1994 року, а також технічну документацію із землеустрою на земельні ділянки під цими будинками. У подальшому, після отримання необхідного пакету документів, зловмисники здійснили в приватного нотаріуса державну реєстрацію прав власності на житлові будинки та виготовили технічну документацію на земельні ділянки з присвоєнням їм кадастрових номерів”, — додають в поліції. 


В поліції повідомляють, що вартість зазначених земель складає 14 млн гривень та знаходяться вони в межах рекреаційної зони столиці. Через суд було скасовано право власності на нерухове майно, а також накладено арешти на земельні ділянки та неіснуючі приватизовані будинки. 


Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальні акти до суду для розгляду справи по суті. За скоєне порушникам загрожує від п’яти років обмеження волі до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Нагадаємо, київські правоохоронці викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), який спільно з оцінювачами та службовими особами Департаменту комунальної власності столиці приватизували нерухоме майно за заниженою вартістю. Загальна сума збитків склала 47 млн гривень.


Читайте: Громаді Києва було завдано збитків на 47 млн гривень під час приватизації нерухомого майна  

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4