У столиці смертність від туберкульозу знижується, а від СНІДу залишається як торік, – КМДА

У столиці смертність від туберкульозу знижується, а від СНІДу залишається як торік, - КМДА

У Києві за перше півріччя 2024 року смертність від туберкульозу знизилася на 38,5%, а від ВІЛ-інфекції/СНІДу залишається на рівні минулого року. 

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, результати виконання показників Fast-Track Cities наступні: І і ІІІ показники виконані – 93,8% людей, які живуть із ВІЛ і знають свій ВІЛ-статус (показник має становити не менше 90%) та 97% серед тих, хто отримує лікування, має невизначене вірусне навантаження (показник має становити не менше 90%). ІІ показник, відповідно до якого 90% із тих, хто знає свій ВІЛ-статус, отримують АРТ – недовиконання становить 13,2%. Причинами недовиконання цього показника є міграційні процеси, неактивна диспансерна група та відсутність зв’язку з пацієнтами, які змінили місце проживання.

Крім того, у столичних комунальних закладах охорони здоров’я проводиться активна робота з раннього виявлення туберкульозу, що дозволяє покращити виявлення хворих завдяки проведенню профілактичних оглядів, обстеженню осіб із груп ризику та впровадженню в роботу молекулярно-генетичного методу виявлення збудника туберкульозу. 

За інформацією фахівців, у столиці на 34,4% зменшилась захворюваність на туберкульоз серед дитячого населення. Показник охоплення вакцинацією проти туберкульозу новонароджених дітей у столиці склав 96,3% та перевищив показник минулого року – перше півріччя 2023 року – 95,4%.

«У столиці створені всі умови для вчасної діагностики і, відповідно, вчасного початку лікування туберкульозу та ВІЛ/СНІДу. А це запорука покращення якості життя пацієнта та його збереження», – зазначив Микола Поворозник.

Він додав, що у столиці діагностування та лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу абсолютно безкоштовне та анонімне.

Раніше КВ повідомила, що останніми тижнями в столиці значно підвищився рівень захворюваності на COVID-19. За даними КМДА, порівняно з початком липня збільшилась кількість госпіталізацій через коронавірус.

Читайте: Серед 80 тис. цьогоріч обстежених на гепатит С киян хворими виявились 4%

Фото: КМДА 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4