У Святошинському районі перенаправили 18 мільйонів гривень на укриття в школах

У Святошинському районі перенаправили 18 мільйонів гривень на укриття в школах

У Святошинському районі шляхом коригування запланованих закупівель вдалося перенаправили 18 мільйонів гривень зі спеціального фонду на облаштування укриттів в закладах освіти.


Про це KВ стало відомо з розмови з очільником Святошинської РДА Василем Григоренком.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Перше, з чого я почав, коли став в.о голови Святошинської РДА це взяв ручку і переглянув заплановані закупівлі. Повикреслював все, що зараз не на часі. Не потрібні нам зараз нові стільці, оргтехніка, кондиціонери, ремонти в кабінетах, зрізав закупівлі навіть на туалетний папір подекуди. Відкоригував і з урахуванням першочерговості, перенаправили 18 млн. зі спеціального фонду на облаштування укриттів в закладах освіти”, – розповів Григоренко.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Однак, не всі закупівлі зазнали “скорочення”. Святошинська РДА робитиме ремонт у тенісному клубі та реконструкцію нежитлової будівлі на Якуба Коласа, 8а для надання соціальних та реабілітаційних послуг для осіб з інвалідністю. Користь у ремонті клубу Григоренко бачить, у першу чергу, для військових.


“Була дискусія, чи варто робити ремонт у тенісному клубі. Багато, хто говорить не на часі, але я зайшов декілька разів туди і кожного разу бачив військових. То може й на часі? Людям теж треба берегти своє ментальне здоров’я й мати якесь дозвілля”, – додав очільник Святошинської РДА.


Як раніше писала KВ, на початку червня 2023 року голови РДА Києва закликали Віталія Кличка подати у відставку. Між тим, очільник столиці залишився при посаді, а четверо голів міських райадміністрацій були звільнені президентом Зеленським. Причин цього кадрового рішення називали дві – проблеми із укриттями та неадекватні закупівлі. Напередодні опалювального сезону 2023-24 років КиївВлада вирішила поспілкуватися із головами столичних районів, щоб зрозуміти, до чого готується місцева влада і на що слід чекати мешканцям. Першим із десяти керівників РДА із виданням зголосився поговорити виконуючий обов’язки голови Святошинської РДА Василь Григоренко. Про стосунки із попередником, укриття, закупівлі, проблеми в комунальному секторі читайте інтерв’ю Василя Григоренка нашим журналістам.


Читайте: На що очікує Святошинський район: укриття, енергетика, зима, закупівлі

Фото: Євген Лоюк

КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4