У торгово-розважальному центрі Gulliver відбудеться презентація проєкту “Книга-мандрівка. Крим – це Україна”

У торгово-розважальному центрі Gulliver відбудеться презентація проєкту “Книга-мандрівка. Крим – це Україна”

У четвер, 17 жовтня 2024 року у Києві, у торгово-розважальному центрі Gulliver стартує проєкт «Книга-мандрівка. Крим – це Україна». У рамках проєкту запланована ілюстративна виставка «Абетка Криму» для дітей та дорослих, яка буде представлена двома мовами – українською та кримськотатарською, де кожна літера абетки розповідатиме про культурне розмаїття півострова та його корінних народів. Виставка працюватиме протягом двох наступних тижнів.

На правах реклами

Про це КВ розповіли в пресслужбі ТРЦ “Gulliver”.

«Метою нашого проєкту є висвітлення, збереження та розвиток унікальної культурної спадщини Криму. Ми прагнемо привернути більше уваги до тимчасово окупованого півострова, а також історії та культури корінних народів Криму. Нагадати всім, що «Крим – це Україна!» Особливо важливим цей проєкт є для дітей, які народилися вже після окупації півострова», – зазначила автор проєкту «Книга-мандрівка. Крим – це Україна» Ірина Тараненко. 

В рамках презентації відбудеться дискусійна панель щодо осмислення культури корінних народів Криму. Спікерами на дискусії виступлять представники кримськотатарської спільноти, громадські діячі та активісти, зокрема Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, менеджерка проєктів з кримськотатарської ідентичності Мавілє Халіл, культурна менеджерка проєкту «Книга-мандрівка» та освітянка Дара Дужак, директорка з інформаційної політики та стратегічних комунікацій АТ «Укрзалізниця» Сабіна Абляєва, продюсер 1+1 media й засновник проєкту «Реальна історія» Акім Галімов та громадська діячка Левіза Джелялова.  

У столиці відбудеться презентація проєкту “Книга-мандрівка. Крим – це Україна”

Проєкт створюється авторами всеукраїнського проєкту «Книга-мандрівка» за підтримки Українського Культурного Фонду. Партнерами виступили Укрзалізниця та Novikova Agency. Генеральний інформаційний партнер – Еспресо.

Захід відбудеться 17 жовтня, о 16:00 в атріумі ТРЦ «Gulliver» (1-й поверх, м. Київ, Спортивна площа, 1а). Вхід – вільний.

Читайте: «Відкрий портал у науку 2.0»: МАН і ТРЦ Gulliver анонсують масштабний інтерактивний простір

Фото: організаторів

КиївВлада

Олексій Вєтров

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4