У військовому шпиталі Берліна 13 пораненим встановлять сучасні інноваційні протези, – Кличко

Українські захисники з ампутаційними пораненнями, яких 18 квітня проводжали з Києва до Німеччини, вже прибули до Берліна. У військовому шпиталі героям встановлять сучасні інноваційні протези. 

Про це, як стало відомо КВ, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Українські Захисники з ампутаційними пораненнями, яких ми вчора проводжали з Києва до Німеччини, вже прибули до Берліна. Їх зустрічав мер німецької столиці Кай Вегнер та його заступниця з соціальних питань пані Канзель Кізільтепе. У військовому шпиталі Берліна 13-ом пораненим встановлять сучасні інноваційні протези», – зазначив Віталій Кличко.

Він нагадав, що в березні, під час візиту до Києва, німецькі фахівці висловили готовність протезувати у Берліні 60 українських військових.

Кличко повідомив, що разом із першими 13-ма Захисниками поїхали і 6 київських техніків-протезистів, які навчатимуться у Німеччині цій справі. 

“А після повернення працюватимуть у новому Центрі протезування військових, який ми створюємо за допомоги німецьких партнерів у Києві» – наголосив Віталій Кличко.

Читайте: У столиці зявиться муніципальний Центр протезування для військових

Фото: КМДА

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква
22:26 Громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні  стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення…
Гроші у прірву: Нацполіція розслідує “бюджетні розпили” при інвентаризації столичних земель
09:00 Слідчі Нацполіції вважають, що процес інвентаризації земель Києва в останні роки носить всі ознаки злочину по заволодінню бюджетними коштами шляхом зловживання службовими особами…
QlU7mDx4