Україна очікує на спільне рішення партнерів щодо передачі сучасних танків – Володимир Зеленський

Україна очікує на спільне рішення партнерів щодо передачі сучасних танків – Володимир Зеленський

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Варшава ухвалила рішення передати Києву роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Також президент Гітанас Науседа зазначив, що Литва має намір спрямувати в Україну системи протиповітряної оборони і зенітні установки. Президент Володимир Зеленський сподівається на спільне рішення країн-партнерів щодо передачі сучасних танків для посилення ЗСУ після ухвалення відповідного важливого рішення Польщею.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на офіційному інтернет-представництві президента Володимира Зеленського

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Справді, є дуже позитивні сигнали й дуже позитивні рішення. Ми очікуємо об’єднаного рішення. Одна держава “Леопардами” нам не зможе допомогти, тому що ми боремося з тисячами танків російської федерації. Наші люди вже показали, що вони міцніші навіть за російські танки. Але мені здається, що нашим партнерам треба берегти наших людей, бо це скарб і потенціал перемоги в цій війні, а не шкодувати ту чи іншу кількість танків для передачі нашій державі. Думаю, що так і станеться”, – зазначив Володимир Зеленський. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що нещодавно його держава ухвалила рішення про передачу Україні танків “Леопард”.

“Їх буде надано в межах коаліції, бо ви знаєте, що необхідно отримати певні офіційні згоди. Але спочатку нам потрібно побудувати міжнародну коаліцію, і ми ухвалили рішення про формування цієї міжнародної коаліції”, – розповів він.

Анджей Дуда висловив сподівання, що невдовзі й інші країни нададуть Україні новітні танки.

Також Дуда уточнив, що Польща планує передати “роту танків”. Згідно зі стандартами НАТО танкова рота – це 14 машин. 

Володимир Зеленський зазначив, що Україна сподівається на подальший рух у підтримці на шляху євроатлантичної інтеграції.

“На сьогодні просто підтримки України від колег у НАТО і просто підтримки у вигляді риторики про відкриті двері недостатньо. А саме – недостатньо для мотивації нашої держави, а якщо бути ще конкретнішим – недостатньо для мотивації наших воїнів. Тому нам потрібні кроки вперед. Ми дуже очікуємо потужних кроків. Ми очікуємо на щось більше, ніж просто відкриті двері”, – сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, чого Україна очікує від саміту НАТО в липні 2023 року у Вільнюсі.

Крім того, Зеленський повідомив, що Литва передасть Україні зенітні системи. 

Нагадаємо, Франція ухвалила рішення передати Україні легкі танки колісні танки AMX-10 RC та бронетранспортери Bastion. Однак наразі невідомо про обсяги та терміни запланованих поставок. 

Читайте: Франція передасть Україні легкі танки і бронетранспортери

Фото: Офіційне-інтернет представництво президента України 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4