Україна повернула додому ще дев’ятьох дітей

Україна повернула додому ще дев'ятьох дітей

У п’ятницю, 8 вересня, стало відомо що Україні вдалося повернути додому ще дев’ятьох дітей. Серед них юні українці, яких утримували на тимчасово окупованих територіях та хлопець, якого росіяни ув’язнили.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Україні вдалося повернути додому 9 українських дітей! Історії цих дітей вражають. Я неодноразово наголошував, що кожне повернення – як спецоперація. Адже долі дітей різні, але кожному з них довелося пройти через випробування”, – повідомив Лубінець.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він розповів, що двоє діток довгий час перебували на тимчасово окупованих територіях, і тепер, нарешті, вдалося повернути їх батькам.

“Також нам вдалося повернути на Батьківщину хлопця, якого росіяни звинуватили у підриві моста, місяць тримали у в’язниці та допитували. Він пройшов всі кола пекла, зокрема й фільтрацію. Але тепер він з мамою, в Україні”, – заявив Лубінець.

Він додав, що з безпекових міркувань, Офіс уповноваженого не може розголошувати багато деталей повернення.

Нагадаємо, 2 серпня 2023 року в Україну повернули 10 дітей, яких після початку повномасштабної війни окупанти незаконно вивезли до рф. 25 серпня Україні вдалося повернути ще 11 неповнолітніх дітей з росії та тимчасово окупованих територій. На той час в рамках рятувальних місій в Україну вже повернули 161 дитину.

Читайте: Україна повернула 11 дітей з тимчасово окупованих територій та рф (відео)

Фото: Телеграм  Дмитра Лубінця

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4