Українські виробники продуктів харчування отримали генератори від ФАО та Німеччини, – Мінагрополітики

Українські виробники продуктів харчування отримали генератори від ФАО та Німеччини, - Мінагрополітики

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за фінансової підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини розподілила 17 генераторів потужністю від 27 до 88 кВт серед виробників та переробників продуктів харчування із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Харківської областей.

Про це КВ стало відомо з повідомлення Мінагрополітики.

Зазначається, що у межах ширшої ініціативи ФАО, Мінагрополітики та уряду Німеччини, планується надати 245 генераторів потужністю до 440 кВт малим і середнім підприємствам із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

“Своїх власників вже знайшли 114 генераторів, та ще 131 генератор планується роздати у найближчі тижні. Зокрема, їх отримають підприємства, що працюють у галузі тваринництва, переробки та виробництва базових продуктів харчування: хліба, м’яса, молока”, – йдеться у повідомленні.

Загалом ФАО отримала 395 заявок із дев’яти прифронтових областей України від виробників та переробників продуктів харчування, що мають потребу в додатковому джерелі електроенергії.

Довідка: Надання цієї допомоги є частиною комплексного Плану реагування на надзвичайні ситуації ФАО на 2024 рік, спрямованого на захист сільськогосподарських засобів існування та підтримку сільського населення в районах України, які постраждали від війни. План включає широкий спектр заходів, таких як надання сільськогосподарських ресурсів, підтримка тваринництва та підвищення продовольчої безпеки через стабілізацію виробничих ланцюгів. Разом зі своїми партнерами, ФАО й надалі зміцнюватиме стійкість агропродовольчих систем України, гарантуючи, що фермери та виробники продуктів харчування мають необхідні інструменти для продовження виробництва.

Читайте: Мобільних операторів зобов’язали забезпечити 10 годин роботи мережі при відключенні світла

Фото: Мінагрополітики

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4