Український етап міжнародної серії змагань з плавання Oceanman ще до старту встановлює рекорди

Український етап міжнародної серії змагань з плавання Oceanman ще до старту встановлює рекорди

29 червня у столиці вдруге стартують найбільші в історії аматорського спорту змагання з плавання на відкритій воді Oceanman Kyiv – 2024. Протягом двох днів понад тисяча учасників з усіх регіонів України виборюватимуть медалі на різних дистанціях та у різних вікових категоріях. 

Про це КВ повідомили організатори змагань.

Загалом цього року змагання вже встановили декілька рекордів – перший – рекордна символічна кількість учасників – 1001 спортсмен, та рекордна кількість спортсменів заявилась на наймасовішу дистанцію 2 км – 360 учасників. Також найбільша кількість учасників зареєструвалась і на найважчу дистанцію у 10 кілометрів – 103 спортсмени.

Змагання відбудуться 29-30 червня на Оболонський  набережній( парк Наталка). Спортсмени змагатимуться на різних дистанціях – найкоротша – 1 кілометр, та найдовша – 10 кілометрів. Традиційними вже стануть дитячий заплив та благодійний заплив. Доречи, участь у благодійному запливі, який відбудеться 30 червня, можуть взяти всі бажаючі без обмежень, зареєструватись можна буде прямо на старті. Всі учасники запливу отримають символічну медаль.

Як зазначила засновниця українського етапу Власта Шовковська – цьогорічний старт буде дуже особливим, через те, що серед учасників змагань велика кількість військовослужбовців та ветеранів. 

«Для нас – організаторів було дуже важливим, щоб наші захисники отримали можливість змагатись на всіх дистанціях. Всі бажаючи ветерани та військовослужбовці мали змогу зареєструватись для участі в змаганнях. При цьому реєстрація для них – безкоштовна, це була принципова позиція організаторів» – додала Власта Шовковська. 

Крім того, зазначила вона, вперше в історії змагань до участі запрошені команди ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми, виконуючи свої службові обов’язки. 

“Ми створюємо нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів і військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Ми вважаємо що плавання є дієвим інструментом відновлення та реабілітації поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови”, розповіла Власта Шовковська.

Довідково:  OCEANMAN – це унікальний міжнародний проект, що був розроблений плавцями для плавців. Взяти участь у ньому можуть спортсмени з різним рівнем підготовки, професіонали та аматори. На сьогодні існує вже 27 етапів змагань, що проводяться у наймальовничіших куточках світу.

Читайте: В столиці стартує проєкт “Театр Ветеранів”

Фото: організатори змагань

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4