В “Інтергал-Буд” проаналізували столичний ринок нерухомості та цінові тенденції

В “Інтергал-Буд” проаналізували столичний ринок нерухомості та цінові тенденції

На ринку первинної нерухомості в Києві спостерігається зростання як обсягів продажів, так і цін за квадратний метр протягом останнього року. У Києві середньозважена ціна в новобудовах наразі складає 1490 доларів США. Зростання цін, особливо у сегменті бізнес-класу, викликане низькою кількістю проєктів такого класу та підвищеним попитом.

На правах реклами

Про це КВ дізналася з повідомлення пресслужби компанії.

“Попри повномасштабне вторгнення ринок первинної нерухомості продовжує демонструвати позитивну динаміку. Зростають не лише обсяги продажів, а й ціни за квадратний метр”, – йдеться у дописі.

Так, аналітики компанії “Інтергал-Буд” підрахували, що з березня 2023 по березень 2024 року у столиці вартість нерухомості в економкласі зросла на 11,3%, в комфорт-класі — на 12%, в бізнес-класі — на 19%, а приріст вартості у преміальному сегменті сягнув 4%. Середньозважена ціна в новобудовах Києва наразі становить 1490 доларів США. 

“Багато хто очікував, що зниження кількості угод на ринку спричинить падіння вартості первинної нерухомості. Однак цього не сталось. Ба більше, ціни на квадратні метри зростають. Якщо раніше найкраща динаміка була у сегменті комфорт, то зараз ми бачимо, що бізнес-клас теж активно дорожчає”, — зауважила комерційна директорка “Інтергал-Буд” Анна Лаєвська. 

У компанії зауважили, що зростання цін у сегменті бізнес відбулось протягом січня-березня. Це обумовлено малою кількістю проєктів такого класу в столиці та зростанням попиту, який сформували заможні переселенці зі східних областей країни. 

“На ринку первинки Львова ціни також зростають. Вартість квадратного метра житла в класі економ збільшилась на 13%, в класі комфорт — на 12,3%, в бізнесі — на 10,5%, а в преміум-класі — на 8,6%. Середньозважена ціна у Львові майже досягла столичних показників та становить 1460 доларів США”, – розповіли в компанії.

І додають, що збільшення вартості на первинному ринку спричинене високою собівартістю будівництва, тож очікувати, що ціни на нерухомість знизяться, не варто. На додаток, експерти компанії передбачають подальше зростання.

“Якщо у перший рік-півтора від початку великої війни забудовники могли дозволити собі певний демпінг, продаючи нерухомість, що будувалась за більш низької собівартості, то зараз це неможливо. А нові проєкти, які девелопери виведуть на ринок протягом року, будуть ще дорожчими”, — додала Лаєвська. 

Нагадаємо, що нерухомість в Україні залишається привабливим активом, оскільки можна отримати значний прибуток, перепродавши або здавши в оренду. Крім того,  це – стабільний актив з рентабельністю оренди до 7-8% річних у валюті. Наразі збільшення попиту в Україні прогнозується після закінчення війни. Проте, аби побороти страхи інвесторів, наприклад, будівельна компанія “Інтергал-Буд” пропонує включати у контракти фіксацію всіх ризиків та відповідальності за будівництво.

Читайте:  “Інтергал-Буд” отримав нагороду “лідер галузі” у сфері нерухомості

Фото: сайт компанії

Вероніка Злацька

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4