В Ірпені розгорівся черговий скандал, тепер навколо виплат депутатам та їх рідним по програмі “Турбота”

В Ірпені тривають скандали навколо виплат з місцевої скарбниці. Цього разу джерелом стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб. Втім, закиди про частину соціальних виплат собі та кількох членам своєї родини – не прокоментував. 

Про це КВ дізналася з публікації ірпінського видання ІТV. 

“В інтернет-виданні йдеться про те, що у період з травня 2022 по січень 2023 року депутат ІМР Артем Гурін отримав 115000 грн, його батько Віктор Гурін отримав 100000 грн, а Роман Гурін 160000 грн. У липні-грудні 2022 року Тимофій Гурін отримав 145000 грн. У червні того ж року 15000 грн було виплачено Ользі Гуріній, 15000 грн Олександру Гуріну та 10000 грн Любові Гуріній”, – йдеться в публікації ІТV.

Скандал прокоментував також у мережі facebook депутат Антон Головенко (“Нові обличчя”), поскаржившись на проблеми з отриманням фінансової допомоги дитині на операцію у рамках міської програми “Турбота”. 

“Я отримав відповідь на свій депутатський запит. А причиною запиту стала відмова надати фінансову допомогу дитині на операцію. Я вирішив розібратись, хто ж отримує цю допомогу. За якими критеріями. Які правила. Я дуже обережно виписую акт на матеріальну допомогу людям”, – йдеться у дописі депутата, який він ілюструє публікацією «Містоінформ».

Сам депутат Артем Гурін звинувачення відкидає. У своєму коментарі на facebook він назвав опубліковану інформацію фейковою і заявив, що не знає оприлюднених у публікації осіб, а саме: Гуріна Олександра Олександровича, Гуріна Романа Сергійовича, Гуріну Любов Володимирівну, Тетьянко Руслана Олександровича. 

“Ми маємо чернушну статтю вже трохи кращої якості, з якоюсь табличкою в якій вказані окрім рідних, ще й однофамільці з Ірпеня, яких змогли десь знайти. Хто такі Гурін Олександр Олескандрович, Гурін Роман Сергійович, Гурін(А) Любов Володимирівна, Тетьянко Руслан Олександрович? Хоч би вписали туди тільки родичів або друзів вже. Виглядало якось бы реалістичніше. Всі кошти задекларовані в декларації”, — написав Артем Гурін.

Закиди про виплати, одержані ним та його родиною – батьком Віктором  Гуріним  (100 тис. гривень), матір’ю Ольгою Гуріною (15 тис. гривень) та братом Тимофієм  Гуріним (145 тис. гривень), поки що залишилися без коментарів. 

 

Натомість, у декларації Артема Гуріна за 2023 рік вказано, що він одержав 15 тис. гривень як соціальну виплату, а в 2022 році ця сума складала 75 тис. гривень. Загалом це 90 тис. гривень. 

Нагадаємо, що через скандали, що розгорілися у виконкомі Ірпеня навколо зарплатного фонду та місцевого бюджету, корпус радників голови Ірпінської громади Олександра Маркушина покинула ще одна людина, Дарина Катькало. За її словами, причиною став “Ірпінський зарплатгейт”.  Раніше на скандал відреагували своїм звільненням керуючий справами Дмитро Негреша та радник Андрій Літвинов. Причиною свого рішення Літвинов назвав “завищені заробітні плати працівників виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

Читайте: Екс-в.о. мера Ірпеня звільнився через зарплатний скандал

Згодом вже колишній керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша, який обіймав цю посаду до грудня 2023 року, також заявив про фальсифікацію рішення Ірпінської міської ради щодо змін структури виконкому. 

Читайте:  Екс-керуючий справами мерії Ірпеня заявляє про фальсифікацію рішення міськради

Фото: соцмережі 

КиївВлада

Вероніка Злацька

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4