В посилці з Перу київськи митники виявили 2 кг “напою шаманів” з психотропним ефектом

В посилці з Перу київськи митники виявили 2 кг "напою шаманів" з психотропним ефектом

Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення, яке прямувало з Перу до України, київські митники виявили дві упаковки  з пастоподібною речовиною темно-коричневого кольору по 900 г кожна. Отримувачем поштового відправлення була фізична особа в Києві.

Про це, як стало відомо КВ, йдеться у повідомленні Київської митниці.

“За маркуванням митники ідентифікували, що в пакетах знаходиться концентрат так званого напою шаманів, відомого під назвою аяваска – напій, що має психотропний ефект та виготовляється корінними мешканцями верхньої Амазонки”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з висновком Науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, надана на дослідження маса містить у своєму складі особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких в Україні заборонено.

Відповідно до Всесвітньої поштової конвенції, пересилання наркотиків і психотропних речовин забороняється в усіх категоріях відправлень.

За виявленим фактом Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України та спільно з СБУ проведено оперативні заходи. 

Речовину вилучено. СБУ вручили фігуранту справи підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Читайте: На столичному пляжі «Троєщина» затримали наркоторговця з понад 1 кг психотропів PVP

Фото: Київська митниця

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4