В столиці стартує проєкт “Театр Ветеранів”

В столиці стартує проєкт “Театр Ветеранів”

У Києві 18.06.2024 року відбудеться презентація нового проєкту – “Театр Ветеранів”. Інноваційний простір психологічної реабілітації започатковує ТРО Медіа спільно з київським Театром Драматургів. В рамках проєкту ветерани вивчатимуть основи драматургії, акторської майстерності, напишуть та поставлять свої перші п’єси. Мета проєкту, в тому числі, достукатись до світової спільноти засобами сучасного театру, дати змогу бачити події російсько-української війни очима самого переконливого свідка – українського громадянина-захисника.

Про це КВ стало відомо з пресанонсу Управління комунікацій командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа»).

“Протягом двох місяців ветерани з першої навчальної групи вивчатимуть основи драматургії, акторської майстерності, напишуть та поставлять свої перші п’єси. До занять залучені психологи. Прем’єра вистав відбудеться у серпні-вересні 2024 року”, – йдеться в повідомленні.

Організатори інноваційного проєкту зазначили три місії:

 Перша місія – творче та емоційне відновлення українських воїнів. Театр Ветеранів це інноваційний простір психологічної реабілітації, що започаковує ТРО Медіа спільно з київським Театром Драматургів.

Друга місія – створення повноцінного мистецького продукту, текстів та вистав, що зможуть гідно презентувати історії українських воїнів на міжнародних арт-майданчиках. Наш намір – достукатись до світової спільноти засобами сучасного театру, дати змогу бачити події російсько-української війни очима самого переконливого свідка – українського громадянина-захисника.

 Третя місія це сигнал українському суспільству – люди з травматичним бойовим досвідом – це потужне джерело креативного творення, енергії розбудови та змін. За правильного адміністрування громадські інституції можуть ефективно інтегрувати ветеранів у суспільно-значущі проєкти, створювати різновекторні зв’язки та знижувати рівень напруги в суспільстві.

Організатори прєкту запрошують журналістів, офіцерів МПЗ, фахівців психологічної реабілітації на першу презентацію “Театру Ветеранів”. Гості познайомляться з першою навчальною групою, почують особисті історії ветеранів та їх очікування від проєкту.

Презентація “Театру Ветеранів” відбудеться 18 червня, об 11:00, за адресою вул. Петра Сагайдачного, 25г (Театр Драматургів). Для участі необхідно зареєструватися +380503311199 (whatsapp).

 Фото: armyinform

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4