В Україні не заборонено жодної церкви, – делегати ВРЦіРО

В Україні не заборонено жодної церкви, - делегати ВРЦіРО

Учасники делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій під час зустрічей із американськими журналістами, експертами провідних дослідницьких центрів та сенатором США, які відбулися у Вашингтоні, заявили про високій рівень релігійної свободи в Україні.

Про це KВ стало відомо з повідомлення ВРЦіРО.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Незважаючи на воєнний стан, в Україні зберігається високій рівень релігійної свободи та жодна церква не була заборонена. Натомість протилежна ситуація на тимчасово окупованих територіях України, де російські військові впроваджують ідеологію “Русского міру” шляхом знищення української ідентичності та жорстоких переслідувань усіх релігійних меншин”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також на зустрічах з американською громадськістю українські релігійні діячі відповіли на запитання щодо законодавчих змін у сфері релігійної діяльності, передбачених проєктом № 8371. Зокрема, повідомили, що в Україні триває демократичне обговорення цього законопроєкту, за наслідком якого законопроєкт може бути скоригований до другого читання.

Втім, у синодальному відділу Української православної церкви повідомили, що заяви, які були оприлюднені окремими представниками ВРЦіРО, не можна вважати позицією ВРЦіРО, адже вони не були предметом розгляду та не ухвалювались на її засіданнях, де рішення приймаються консенсусом. 

“Також вважаємо, що в світлі прийняття в першому читанні законопроекту №8371 є неправильним говорити про наявність чи відсутність порушень релігійної свободи стосовно окремої взятої конфесії, в нашому випадку — Української Православної Церкви, без безпосередньої присутності представників Української Православної Церкви, які з якихось причин не були включені до складу делегації, хоча подавали кандидатуру представника”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що раніше, 19 жовтня, повноважному члену ВРЦіРО від Української православної церкви було відмовлено взяти участь в зустрічі з Головою Уряду Денисом Шмигалем у складі ВРЦіРО.

Нагадаємо, 1 квітня 2023 року колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу (Лебедю) вручили підозру. Митрополита Української Православної Церкви (УПЦ) звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Рішенням суду його відправили під цілодобовий домашній арештЗгодом, 30 червня, Солом’янський суд Києва продовжив запобіжний захід для митрополита Павла. Його залишили під цілодобовим домашнім арештом ще на два місяці. 13 липня 2023 року СБУ повідомила, що викрила нові факти протиправної діяльності настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла.

Читайте: Урядовий законопроект про заборону релігійних організацій, пов’язаних із рф, прийнято у першому читанні

Фото: ВРЦіРО

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4