В Україні від початку повномасштабної агресії росія вбила 485 дітей

В Україні від початку повномасштабної агресії росія вбила 485 дітей

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації постраждало більше ніж 1490 дітей. Вчора, 3 червня, внаслідок ворожого удару по Дніпропетровщині загинула 2-річна дитина. Того ж дня на Донеччині поранено двох хлопців 15 та 16 років. У ніч на 1 червня в Києві від ворожої ракети загинула 9-річна дівчинка.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Станом на ранок 4 червня 2023 року більше ніж 1490 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 485 дітей загинули та понад 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – йдеться в повідомленні.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що тільки протягом доби 3 червня внаслідок ракетного обстрілу державою-агресором міста Підгородне Дніпропетровської області загинула 2-річна дівчинка та постраждало п’ятеро дітей віком від 6 до 17 років. А в місті Гірник Донецької області внаслідок ворожого обстрілу було поранено двох хлопців 15 та 16 років.

У Генпрокуратурі зауважили, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з повідомленням, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 464, Харківській – 283, Київській – 128, Херсонській – 105, Запорізькій – 91, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 80, Чернігівській – 71, Луганській – 67.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня ворог завдав ракетного удару по столиці. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. У вечір суботи, 3 червня, росіяни завдали терористичного удару по житловому будинку у Підгородненській громаді на Дніпропетровщині. Постраждали 22 людини, з них 5 це діти. з-під завалів дістали тіло 2-річної дівчинки.


Читайте: У Києві від початку повномасштабної війни загинули 7 дітей


Фото: ГУ ДСНС у Києві

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4