В Україні заочно судитимуть Януковича та його головного охоронця

В Україні заочно судитимуть Януковича та його головного охоронця

Президента-втікача Віктора Януковича та його головного охоронця заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства і організацію незаконного переправлення через держкордон. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора судом прийнято рішення про здійснення спеціального судового провадження – in absentia стосовно колишнього Президента України та ексзаступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки Президента України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що ухвалення судом цього рішення дозволяє провести судовий розгляд та прийняти кінцеве рішення за пред’явленим обвинуваченням без участі обвинувачених.

Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що 23 лютого 2014 року експрезидент України, діючи спільно з начальником служби своєї безпеки та представниками рф, повітряними та морськими суднами військово-морських сил держави-агресора двічі незаконно перетнув держкордон України та переправив через нього не менше 20 осіб до рф.

“Цього ж дня колишній президент, перебуваючи на території військової частини чорноморського флоту російської федерації в районі Козацької бухти в м. Севастополі, підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які безпосередньо виконували завдання по забезпеченню його особистої охорони, до вчинення дезертирства”, – повідомили в Генпрокуратурі.

Експрезиденту інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підбурювання до вчинення дезертирства (ч. 2 ст. 332, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 408 КК України).

Його колишньому охоронцю – організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирство (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 408 КК України).

Нагадаємо, у грудні 2022 року ДБР повідомило про завершення розслідування відносно держзради Януковича та Азарова. “Харківські угоди”, підписані колишніми президентом та прем’єр-міністром, дозволили росії мати достатньо ресурсів для анексії Криму у 2014 році та для повномасштабного вторгнення до України у 2022 році.

Читайте: ДБР закінчило розслідування держзради Януковича та Азарова

Трохи раніше, на початку грудня 2022 року, працівники НАБУ та САП скерували до суду справу про заволодіння резиденцією “Межигір’я”, у якій фігурують президент-втікач Віктор Янукович та його син.

Читайте: НАБУ скерувало справу Януковича про “Межигір’я” до суду

Як інформувала KВ, у 2023 році ВАКС своїм рішенням передав історико-культурні та матеріальні цінності з резиденції “Межигір’я” та мисливського будинку “Сухолуччя” у власність держави. 

Читайте: Книги, картини, ікони та інші культурні цінності з “Межигір’я” та “Сухолуччя” передадуть музеям, які пограбували росіяни

Фото: DW

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4