В Україні затвердили новий перелік територій, переселенцям із яких виплачуватимуть допомогу з 1 травня

В Україні затвердили новий перелік територій, переселенцям із яких виплачуватимуть допомогу з 1 травня

Сьогодні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України своїм наказом затвердило оновлений перелік, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Цей перелік не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Мінреінтеграції.

Вказаним наказом затверджено оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 27.04.2022 року. 

Відмічається, що станом на 27 квітня до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (4 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей. Громади Донецької та Луганської областей перебувають у даному переліку у повному складі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави. Отже, якщо ви зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у даному переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію”, – повідомили в Мінреінтеграції.

У відомстві нагадали, що вказаний перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових  адміністрацій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

При цьому спираються на три критерії: території, що є тимчасово окупованими; території, що знаходяться в оточенні (блокуванні); території, на яких ведуться активні бойові дії.

Додамо, що з травня Мінреінтеграції спільно з Мінцифри планують запустити цифрову платформу, де в режимі реального часу відображатимуться території, які є тимчасово окупованими, а також ті, що знаходяться в оточенні (блокуванні) та на яких ведуться активні бойові дії.

Раніше KВ повідомляла, що станом на 28 квітня у столиці зареєстровано понад 31,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які покинули домівки через повномасштабне російське вторгнення.

Читайте: Більше 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб з 24 лютого зареєстровано в Києві


Фото: АрміяInform


КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4