ВАКС стягнув у власність України майно наближеного до путіна російського олігарха

ВАКС стягнув у власність України майно наближеного до путіна російського олігарха

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про передачу у державну власність підприємств, які належали російському олігарху. У дохід держави стягнуто 312 одиниць різних активів. Також аналогічну санкцію застосовано до Міжнародної компанії публічне акціонерне товариство “Об’єднана компанія “РусАл”

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні пресслужби Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

16 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до одного із найбагатших російських олігархів та застосувала до нього санкцію, передбачену п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про санкції”(стягнення активів в дохід держави)”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що у дохід держави стягнуто 312 одиниць різних активів – рухоме і нерухоме майно, корпоративні права 13 юридичних осіб, зокрема ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” і ТОВ “Глухівський кар’єр кварцитів”, а також грошові кошти в сумі 32 233 588,41 гривень. Аналогічну санкцію застосовано до МК ПАТ “Об’єднана компанія “РусАл”

Згідно інформації пресслужби СБУ, у державну власність України передали підприємства, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Нагадаємо, у вересні 2022 року РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти фізичних і юридичних осіб рф. До переліку, ухваленого на засіданні, потрапив і Олег Дерипаска. У жовтні м.р. Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо відповідних санкцій. 

Читайте: В Україні заблокували активи Януковича, Курченка, Дерипаски та Лебедєва

Згодом, у січні 2023 року, було арештовано 32 млн гривень найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію – підприємства, приватизованого понад двадцять років тому холдингом, який належить російському олігарху.

Читайте: Арештовано майно підсанкційного російського олігарха

Стосовно компанії “РусАл”, як інформувала KВ, ще у червні 2022 року було накладено арешт на майно, яке належить російським корпораціям на загальну суму понад 4,5 млрд грн. Зокрема накладено арешт на корпоративні права дев’яти українських підприємств, які належать російським холдинговим компаніям “Ростєх”, “Татнєфть”, “РусАл” та “Група ГМС”.

Читайте: В Україні арештували майно російських холдингових компаній на 4,5 млрд гривень

Фото: ”Укрінформ”

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4