ВАКС заочно арештував колишнього першого віцепрем’єра Клюєва у справі про розкрадання понад 195 млн гривень

ВАКС заочно арештував колишнього першого віцепрем'єра Клюєва у справі про розкрадання понад 195 млн гривень

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому віце-прем’єр-міністру України Андрію Клюєву (на фото). Експосадовця підозрюють  в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів, призначених на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

17 травня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід колишньому Першому віце-прем’єр-міністру України, підозрюваному в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому Прем’єр-міністру України на загальну суму більше 195 млн грн, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що суд підтримав позицію САП та НАБУ та обрав експосадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, – зауважили в САП.

Прокурори відзначили, що у вказаному кримінальному провадженні завершено досудове розслідування. Матеріали справи відкриті стороні захисту для ознайомлення.

У повідомленні не вказують прізвища фігуранта, але за даними низки ЗМІ мова йде про колишнього першого віцепрем’єр-міністра часів Януковича Андрія Клюєва. 

Нагадаємо, на початку 2023 року на майно ще одного міністра часів президента-втікача, а саме колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника було накладено арешт. Він підозрюється у державній зраді. У травні цього ж року правоохоронці викрили нові факти злочинної діяльності експосадовця. Його звинувачують у співпраці з фсб та соратником кадирова. Самого президента-втікача Віктора Януковича та його головного охоронця заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства і організацію незаконного переправлення через держкордон. 

Читайте: В Україні заочно судитимуть Януковича та його головного охоронця

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4