Варварські дії військово-морського флоту рашистів спричиняють загибель дельфінів у Чорному морі, – еколог

Варварські дії військово-морського флоту рашистів спричиняють загибель дельфінів у Чорному морі, - еколог

На узбережжі Чорного моря протягом війни в різних місцях почали з’являтися мертві дельфіни. У зв’язку з військовими діями масштаби загибелі зараз маловідомі. Проте екологи впевнені, що дельфіни гинуть через мінування окупантами акваторії, а також використання російськими кораблями військових гідролокаторів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення еколога, доктора біологічних наук Івана Русєва у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На узбережжі Чорного моря протягом війни в різних місцях з’являються мертві дельфіни. Якщо раніше таке явище ми пов’язували зі злісним і масштабним браконьєрством на камбалу калкана і осетрових риб у морі, то зараз браконьєрство в морі майже  відсутнє і імовірно у загибелі дельфінів інша причина, – написав еколог.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він повідомив, що, як відомо, рашисти перекрили судноплавство в Чорному морі та замінували частину його акваторії. При цьому вони постійно стріляють потужними снарядами з надводних та підводних човнів. Варвари також використовують військові гідролокатори, які негативно впливають на тварин, або дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів судна. А це виводить з ладу орган слуху дельфінів. Вони перестають добре сприймати ехо-сигнали.

“Втративши орієнтацію та “зір” тварини втрачають акустичний контроль над середовищем. Вони в паніці можуть викидатися на берег і гинути”, – пояснив Русєв.

Таким чином, зауважив еколог, дії військово-морського флоту варварів з застосуванням гідролокаторів, зараз, в військовий період, впливають на дельфінів і приводять їх до стресової ситуації або до загибелі.

Нагадаємо, дослідницька група OSINTtechnical опублікувала фото підбитого російського крейсера типу “Слава”. Розслідувачі стверджують, що це може бути російський крейсер “Москва” після влучання в нього українських ракет “Нептун” у Чорному морі.

Читайте: Рудий ліс та смертельна радіація: про ситуацію на Чорнобильській АЕС після окупації російського агресора

Фото: Facebook Івана Русєва

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4