“Велике будівництво” створило понад 200 тисяч робочих місць у період коронакризи – Юлія Свириденко

“Велике будівництво” створило понад 200 тисяч робочих місць у період коронакризи - Юлія Свириденко

Програма Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” стала однією з головних державних програм підтримки, націлених на боротьбу з наслідками кризи, пов’язаної з пандемією. 

Про це KV стало відомо з допису у Facebook заступниці керівника Офісу Президента з питань економіки Юлії Свириденко за підсумками її виступу на Всеукраїнському Форумі “Україна 30. Трудові ресурси”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

““Велике будівництво” забезпечило роботою понад 200 тис працівників: робітників, проєктувальників, фахівців з реконструкції шкіл, садочків, лікарень та стадіонів”, – розповіла Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, держава запровадила й інші програми підтримки. Так, 95 тис. безробітних змогли пройти у минулому році курси у державній службі зайнятості, і практично кожен знайшов роботу.

Державну допомогу змогли отримати також близько 400 тисяч працівників підприємств, на яких скоротили робочий день. “У середньому допомога була 7,5 тисяч грн, а всього на цю програму держава витратила майже 3 млрд грн – це наша програма по частковому безробіттю”, – зазначила заступниця голови ОП.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Програмою “8 тисяч” для підприємців, які втратили доходи, коли населені пункти перебували у червоній зоні, скористалися понад 480 тис. ФОПів і працівників малих підприємств минулого року і 340 тис. – у 2021-му.

Інша програма – 5-7-9 – допомогла малому та середньому бізнесу отримати кредити під низькі відсотки. 

“Цю можливість реалізували понад 12,5 тисяч підприємств у сільському господарстві, торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, а також у промисловості. І ми впевнені, що ці компанії не тільки зберегли, але вже й створили робочі місця для майже 20 тисяч нових працівників”, – сказала Свириденко.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявив, що у 2021 році за програмою планують побудувати та відремонтувати рекордні 6 500 км доріг та 245 штучних споруд. Також здадуть в експлуатацію 95 шкіл, 70 дитячих садків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень, а за проектом “Велика реставрація” за три роки буде відновлено 150 пам’яток культури.

Читайте: Тимошенко поставив завдання вчасно завершити усі об’єкти “Великого будівництва”-2021

Фото: пресслужба КОДА.

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4