Верховний Суд повернув громаді ділянку на березі Дніпра у Києві вартістю понад 12,5 млн гривень

За позовом органів Київської міської прокуратури Верховний Суд повернув громаді Києва ділянку вартістю понад 12,5 млн гривень у межах прибережної захисної смуги р. Дніпро у м. Києві.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

“Верховний Суд залишив без змін рішення першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позов органів Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради про скасування державної реєстрації права власності та повернення земельної ділянки у Голосіївському районі громаді міста. Вартість цієї ділянки площею 0,23 га становить понад 12,5 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі розповіли, що товариство використовувало земельну ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро для розміщення самочинно збудованого об’єкта нерухомості – гідротехнічної споруди, на яку зареєстровано право власності у порушення вимог чинного законодавства.

“Реєстрація права власності на цю споруду була спрямована на подальше незаконне заволодіння комунальною земельною ділянкою шляхом створення поза конкурентних умов для прийняття Київською міською радою рішення про її передачу в користування”, – зазначили у Київській міській прокуратурі.

Також підкреслили, що реєстрація права власності на самочинне будівництво є незаконною, оскільки Київська міська рада земельну ділянку для будівництва зазначеного об’єкта не надавала. 

Читайте: Столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію двох об’єктів нерухомості на Трухановому острові

Фото: Київська міська прокуратура 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква
22:26 Громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні  стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення…
Гроші у прірву: Нацполіція розслідує “бюджетні розпили” при інвентаризації столичних земель
09:00 Слідчі Нацполіції вважають, що процес інвентаризації земель Києва в останні роки носить всі ознаки злочину по заволодінню бюджетними коштами шляхом зловживання службовими особами…
QlU7mDx4