Від початку червня російські окупанти вже застосували проти України понад тисячу КАБів, – Генштаб ЗСУ

Від початку червня російські окупанти вже застосували проти України понад тисячу КАБів, - Генштаб ЗСУ

Триває 844-й день широкомасштабної збройної агресії рф. Протягом доби зафіксовано 118 бойових зіткнень, на ранок 16 червня вже відбулося 41 боєзіткнення. Зокрема на Покровському напрямку окупанти сьогодні здійснили 18 спроб прорвати нашу оборону. На Харківському напрямку ворог безуспішно атакував у районі Вовчанська. Загалом від початку червня  армія рф вже застосувала по наших військових об’єктах та цивільній інфраструктурі понад 1050 керованих авіаційних бомб (КАБів).

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Згідно з повідомленням, протягом минулої доби відбулося 118 бойових зіткнень. Ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетних удари, із застосуванням восьми ракет, 47 авіаційних ударів (зокрема, скинув 66 КАБів), здійснив понад 4000 обстрілів, 102 з них – із реактивних систем залпового вогню.

“Варто наголосити, що від початку червня російські окупанти вже застосували по наших військових об’єктах та цивільній інфраструктурі понад 1050 керованих авіаційних бомб”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

Зазначається, що з початку доби, 16 червня, станом на 10:00, відбулося  41 бойове зіткнення. Загарбники майже 500 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

На Харківському напрямку ворог безуспішно атакував підрозділи Сил оборони в районі Вовчанська.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: понад 180 осіб вбитими та пораненими, знищено одну ББМ, дві артилерійські системи та чотири автомобілі.

Також не мав успіху штурм загарбників на Лиманському напрямку.  Втрат позицій не допущено. 

На Сіверському напрямку ворог проявляє активність. Тут від початку доби вже відбулося п’ять бойових зіткнень. Поблизу Роздолівки та Верхньокам’янського українські захисники відбили по одній атаці противника. В районі Роздолівки активність ворога зберігається – ще три бойових зіткнення продовжуються.  

За сьогодні на Покровському напрямку окупанти здійснили вже 18 спроб прорвати наші оборонні рубежі неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола та Уманського.   Дев’ять атак відбито підрозділами Сил оборони, ще стільки ж – тривають. Ситуація напружена. Українські воїни вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування російського агресора в глибину нашої території. 

На Курахівському напрямку відбито штурмову дію окупантів поблизу Парасковіївки, ще один бій триває біля Красногорівки.  Ситуація під контролем Сил оборони, ворог успіху не має.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: 85 осіб вбитими та пораненими, знищено одну ББМ та три автомобілі.

На Времівському напрямку сім спроб ворога наблизитися до наших позицій в районах Водяного та Урожайного успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Також невдачі зазнали дві штурмові дії російських окупантів поблизу Малої Токмачки та Роботиного на Оріхівському напрямку.

У Генштабі зауважили, що на інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. 

Читайте: За минулу добу армія рф втратила 1160 осіб та 58 артсистем, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Заборонена, але представлена: на Київщині 102 депутати діють від партії “Наш край”
Заборонена, але представлена: на Київщині 102 депутати діють від партії “Наш край”
10:00 Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії “Наш край” за  підривну діяльність певних її членів та проросійську позицію. Все майно, кошти та…
Banner
QlU7mDx4