Відновлення дитсадка “Джерельце” в Броварах: на роботи спрямовують додаткові 65 млн гривень

Відновлення дитсадка “Джерельце” в Броварах: на роботи спрямовують додаткові 65 млн гривень

Реконструкція броварського дитсадка “Джерельце”, на територію якого у січні минулого року впав гелікоптер МВС, дорожчає. Департамент регіонального розвитку Київщини замовив додаткових робіт на обʼєкті за понад 65 млн гривень. Разом з цим терміни закінчення реконструкції продовжили на рік – до кінця 2025-го. Незмінним залишився тільки підрядник – столичне ТОВ “Будівельна компанія “Мега Стайл”, якому відновлення дитсадка довірили без конкурсу.

Як стало відомо КВ з оголошення електронної системи ProZorro, 10 травня 2024 року ДРР Київщини уклав з ТОВ “Будівельна компанія “Мега Стайл” (*) договір на виконання додаткових робіт з реконструкції дитсадка “Джерельце”, що у Броварах на вул. Петлюри Симона, 13-б, для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ціна договору склала 65,18 млн гривень.

За умовами договору, підрядник повинен виконати на об’єкті демонтажні, загальнобудівельні роботи та внутрішні оздоблюбальні роботи (в тому числі в підвалі), змонтувати та випробувати ліфти, прокласти інженерні мережі, встановити вікна та двері, а також провести роботи з благоустрою території. Вказані роботи триватимуть до кінця 2025 року.

Договір уклали без аукціону, оскільки ТОВ “Будівельна компанія “Мега Стайл” вже виконує роботи на даному обʼєкті.

Нагадаємо, що перший договір на реконструкцію броварського дитсадка “Джерельце” між ДРР та ТОВ “Будівельна компанія “Мега Стайл” був підписаний 3 жовтня 2023 року. Початкова ціна вказаного договору склала 162,11 млн гривень, а роботи по ньому планували завершити до кінця 2024 року. Однак 9 травня поточного року сторони погодили зменшення ціни до 155,41 млн гривень, а терміни робіт продовжили на 2025 рік. Зазначимо, що перший підряд на реконструкцію дістався вказаній фірмі також без конкурсу.

Замовником проєкту реконструкції дитсадка “Джерельце” виступало Управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міськради. Відповідний договір ціною 2,09 млн гривень було укладено 20 березня 2023 року з ТОВ “Вест Експерт”.

Читайте: Проект реконструкції пошкодженого від падіння гелікоптера дитсадка обійдеться в 2 млн гривень

Нагадаємо, 18 січня 2023 року у Броварах на території дитячого садка “Джерельце” впав гелікоптер, після чого там спалахнула пожежа. На борту перебувало 10 осіб: троє членів екіпажу, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступник керівника патронатної служби Тетяна Шутяк, двоє охоронців міністра – Михайло Павлушко та Андрій Маринченко, а також фотограф Микола Анацький. Серед членів екіпажу – Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов. Всі вони загинули

Після завершення пошуково-рятувальні роботи стало відомо, що на місці авіакатастрофи загалом було виявлено 14 загиблих, з них одна дитина.  Постраждало внаслідок авіатрощі 25 осіб, з них 11 дітей.

Читайте: Постраждалим внаслідок падіння гвинтокрилу ДСНС в Броварах виплатять матдопомогу

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “БК “Мега Стайл” зареєстровано в 2017 році в Києві. Статутний капітал – 1 млн гривень. Засновник, кінцевий бенефіціар та директор – Андрій Козярівський.

До жовтня 2017 року засновниками ТОВ “БК “Мега Стайл” були Юрій Кириченко, Олександр Терлецький, ТОВ “Енердж систем” та ТОВ “Томрест”. Кириченко, Терлецький та обидва вищезгадані ТОВ також значилися засновниками ТОВ “Промін Буд Сервіс”, яке наприкінці 2019 року отримало підряд від КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” на будівництво Центру захисту тварин вартістю понад 130 млн гривень.

Читайте: Центр защиты животных в Киеве будут строить за 131 млн гривен

За даними Clarity Project, в результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “БК “Мега Стайл” уклало майже 2,2 тисячі договорів на 2,65 млрд гривень. ДРР, з яким підписано 13 угод на 439 млн гривень – серед найбільших замовників цієї фірми.

Раніше КВ повідомляла, що ТОВ “БК “Мега Стайл” є “засвітилося” в декількох кримінальних розслідуваннях. Зокрема, з 2019 року ця компанія разом із іншими фірмами фігурують у провадженні №42019000000002284, яке розслідує СБУ щодо КП “Група впровадження проєкту з енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях Києва” та КП “Київжитлоспецексплуатація” за підозрою у присвоєнні бюджетних коштів. За версією слідства, посадовці зазначених КП протягом 2017-2019 років, змовившись із підрядниками, організували схему “розпилу” понад 700 млн гривень при виконанні різноманітних робіт на об’єктах життєзабезпечення столиці.

Читайте: СБУ расследует многомиллионные “распилы” в двух столичных КП

З серпня 2022 року столична поліція досліджує виконання договору (ціна – 8,03 млн гривень) між управлінням освіти Оболонської РДА та ТОВ “БК Мега Стайл” на ремонт пошкодженої внаслідок воєнних дій школи І-ІІІ ступенів № 168. Правоохоронці підозрюють, що підрядник вніс до актів виконаних робіт відомості щодо придбання металопластикових конструкцій низької якості з нижчими коефіцієнтами теплопередачі, що не відповідає технічному завданню та діючим Державним будівельним нормам. При цьому, компанії-підрядники купували дані конструкції у виробника (ТОВ “Виробнича компанія “Метал-Пласт”) за нижчими цінами ті, що були зазначені в актах виконаних робіт. 

Читайте: “Ракети і корупція”: у Нацполіції зацікавилися відновленням столичних будівель, що постраждали від обстрілів

В рамках ще одного кримінального провадження столичної поліції (№4202022102050000169) розслідується можливе неефективне використання коштів при виконанні ТОВ “БК “Мега Стайл” поточного ремонту приміщень, що використовується як укриття, в НВК СШ І-ІІІ ступенів – ліцей №20 на Оболонському проспекті у Києві. Ці роботи компанія виконувала також на замовлення освітнього відділу Оболонської РДА. 

Департамент регіонального розвитку Київщини очолює Сергій Марищен. Очільником Броварської міської ради є Ігор Сапожко.

* ТОВ “БК “Мега Стайл” (код ЄДРПОУ: 41235604)

Фото: відкриті джерела

Альона Момот

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом травня 2024 року столичні розпорядники бюджетних коштів зробили замовлень на 2,71 млрд гривень. Серед іншого, гроші спрямовували на ремонти, асфальт та бруківку,…
Недосяжна “Зірочка”: терміни завершення реконструкції броварського дитсадка відклали ще на рік
Недосяжна “Зірочка”: терміни завершення реконструкції броварського дитсадка відклали ще на рік
09:00 Після чергового коригування проєкту Броварська міськрада замовила продовження реконструкції місцевого дитсадка “Зірочка”, який через просідання балки закрили ще вісім років тому. Завершення робіт…
Гвардійці в боях за Вовчанськ: як давали відсіч ворогові на півночі Харківщини
Гвардійці в боях за Вовчанськ: як давали відсіч ворогові на півночі Харківщини
20:00 Інтенсивність боїв, що почалися на півночі Харківської області 10 травня, потроху стихає, агресорів поступово видавлюють з території України, а нас цікавить питання: що це…
Banner
QlU7mDx4