Військове керівництво прийняло рішення про обмежений в’їзд на територію Пущі-Водиці, – Кирил Фесик

Військове керівництво прийняло рішення про обмежений в’їзд на територію Пущі-Водиці, - Кирил Фесик

Обмежено в’їзд на територію Пущі-Водиці з метою розмінування території та для документування правоохоронцями численних пошкоджень, які потім можна буде використати як докази в міжнародних та національних судах.

Про це KВ стало відомо з повідомлення голови Оболонської райдержадміністрації (РДА) Кирила Фесика.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Військове керівництво прийняло рішення про обмежений в’їзд на територію Пущі-Водиці і пов’язане воно з величезною кількістю об’єктивних факторів, ряд з яких я, на жаль, не маю право озвучувати”, – зазначив Кирил Фесик.

За його словами, в першу чергу в’їзд заборонено, щоб дати час саперам розмінувати території. Точного строку заборони поки немає, адже об’єм роботи просто колосальний: перевірити будинки, вулиці, згарища, лісополоси і очистити їх від снарядів, гранат, мін та розтяжок і навіть тіл.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім розмінування, за його словами, правоохоронці фіксують і документують численні пошкодження, щоб потім використати ці докази в міжнародних та національних судах.

“Звертаємось до мешканців Оболонського району життю, здоров‘ю та майну яких було нанесено шкоду, повідомляти про такі факти профільного прокурора Зінов‘єва Нікіту Едуардовича (тел. +380976785119, щодня з 10.00 до 18.00) для узгодження порядку проведення з Вами необхідних слідчих дій, та подальшого залучення до проваджень в статусі потерпілого”, – попросив голова Оболонської РДА.

Також він повідомив, що окремо виділив відповідальну особу в РДА, з якою можна зв’язатися та отримати консультації щодо фіксації пошкоджень: +380981971956 Олена.

Він підкреслив, що під час гострої фази бойових дій Оболонська РДА організовувала кілька етапів добровільної евакуації, під час яких усі охочі покинули територію Пущі-Водиці та Горенки. Зараз Національна поліція, ТРО та ДФТГ Оболонського району організували охорону території від мародерства.

“Так, на жаль, мародерство є. В основному це місцеві “елементи”, які обов’язково будуть покарані”, – зазначив Кирил Фесик.

Стосовно відбудови пошкоджених об’єктів, він зазначив, що вщент розбито багато сіл та міст. На рівні керівництва держави зараз приймаються відповідні стратегічні рішення та формується сама процедура відшкодування.

“Як тільки Кабмін узгодить усі процедури, я одразу усіх проінформую та буду надавати допомогу у їх реалізації”, – підкреслив Кирил Фесик.

Нагадаємо, на 8 квітня у Бучі встановили особи 163 місцевих жителів, вбитих окупантами. Це близько половини знайдених у місті тіл. Загальна кількість вбитих окупантами сягає наразі більше трьохсот чоловік.

Читайте: В Україні створили чат-бот для фіксування воєнних злочинів рашистських вояків

Фото: Фейсбук Кирила Фесика

КиївВлада

Автор:
Георгій Палуєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4