Вкрадене коммайно: у столиці викрито шахрайську схему на мільйони

Вкрадене коммайно: у столиці викрито шахрайську схему на мільйони

У Києві шахраї незаконно заволоділи комунальним приміщенням вартістю понад 3,5 млн гривень. Чотирьом фігурантам та посадовиці повідомлено про підозру. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років та до п’яти років.

Про це КВ дізналася з повідомлення поліції Києва.

“Фігуранти, на підставі підроблених документів зареєстрували на себе комунальне приміщення, площею понад 500 кв. м. Директорка комунального підприємства, на балансі якого перебувало приміщення, знаючи про злочинні дії фігурантів, не вжила заходів зі збереження державного майна, внаслідок чого громаді завдано мільйонних збитків”, – сказано в релізі.

Викрили незаконну оборудку з держмайном слідчі Соломʼянського управління поліції. Вони встановили, що, “починаючи з 2018 року двоє підприємців на підставі договору оренди користувалися комунальним приміщенням, що розташоване на першому поверсі будинку у Святошинському районі столиці. Зазначене приміщення поєднане з підвалом, територія якого не була орендована, проте фігуранти самовільно його використовували, переобладнавши під цех з переробки та зберігання м’ясної продукції”. 

Надалі, кажуть у поліції, “спільники, залучивши двох посібників, на підставі підроблених документів, перереєстрували на себе державне майно в обхід законній процедурі приватизації. В свою чергу, директорка  комунального підприємства, будучи обізнаною про злочинні дії фігурантів, не вжила заходів щодо збереження вказаного майна й не звернулась з позовом до суду, надавши можливість підозрюваним незаконно заволодіти приміщенням загальною площею близько 525 кв.м., вартістю понад 3,5 млн гривень”.

За процесуального керівництва Соломʼянської окружної прокуратури чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 ККУ), а посадовці – у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 ККУ). 

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до восьми років та до п’яти років відповідно.

Читайте: У Києві судитимуть чиновника КМДА, чия службова недбалість призвела до “прихватизації” коммайна

Фото: Поліція Києва

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4