Ворог не полишає спроб захопити Вовчанськ, складна ситуація на Покровському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Ворог не полишає спроб захопити Вовчанськ, складна ситуація на Покровському напрямку, - Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби, 18 травня, ворог не полишав спроб захопити Вовчанськ та прорвати нашу оборону у напрямку Зеленого. Загалом на Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. На Покровському напрямку ситуація залишається складною, агресор здійснив 23 атаки. Водночас на окремих напрямках наші воїни провели активні штурмові дії та покращили тактичне положення.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Згідно з повідомленням, станом на 23.00 18 травня 2024 року окупанти завдали три ракетні та 38 авіаційних ударів (зокрема із застосуванням 56 КАБів), застосували 404 дрони-камікадзе, здійснили понад три тисячі обстрілів позицій наших військ.

Зазначається, що на Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. Нашими воїнами відбито шість атак південніше населених пунктів Глибоке та Лук’янці Харківської області. Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів у напрямку населеного пункту Зелене, не полишає спроб захопити Вовчанськ. Російські окупанти застосовують авіацію для авіаударів: протягом доби дві керовані авіабомби по Харкову, п’ять КАБів по Веселому та чотири – по району населеного пункту Липці.

Сили оборони намагаються витіснити противника у напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська.

Попередньо, загальні втрати ворога на цьому напрямку протягом доби склали 125 осіб. Також противник втратив 31 одиницю озброєння та військової техніки, з них три танки, шість гармат та мінометів. Крім того, уражено 15 укриттів противника. Інформація уточнюється.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу зросла до 11. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.

На Лиманському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Противник здійснив шість безуспішних атак у напрямках населених пунктів Новосадове, Торське та Григорівка.

На Краматорському напрямку противник 15 разів намагався прорвати оборону наших військ. В напрямках населених пунктів Калинівка, Кліщіївка, Андріївка та Курдюмівка успіху не мав, зазнав втрат та відійшов. Бойові дії тривають у районах населених пунктів Новий та Іванівське Донецької області. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку ситуація залишається складною. Російський агресор здійснив 23 атаки. Бойові дії тривають. Противник наростив значні зусилля із вогневого впливу та штурмових дій в районі населеного пункту Нетайлове Донецької області. Силами оборони проводяться заходи щодо стабілізації обстановки.

Попередні втрати противника на цьому напрямку склали: 235 окупантів вбитими та пораненими, знищено один танк, склад боєприпасів, гармату, автомобіль та два БпЛА. Крім того, пошкоджено три танки, три гаубиці, бойову машину піхоти та автомобіль. Інформація уточнюється.

На Курахівському напрямку кількість боїв зросла до 11. Загарбники намагаються наростити зусилля в районі Парасковіївка Донецької області. Бойові дії тривають у районах Красногорівки та Костянтинівки. Ситуація контрольована.

На Времівському напрямку противник здійснив три безуспішні спроби прорвати оборону наших військ у напрямку Старомайорського.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили штурмові дії противника північно-західніше Вербового. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку українські воїни відбили чотири атаки противника в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. В ході боїв російські окупанти успіху не мали, втрат наших позицій не допущено.

“Слід відзначити самовідданість та професійність дій наших воїнів, які на окремих напрямках провели активні штурмові дії та покращили тактичне положення, розкриття деталей яких на даний час недоцільне”, – зауважили в Генштабі.

Читайте: В районі Вовчанська ЗСУ посилюють оборону, загалом за добу на фронті 101 боєзіткнення, – Генштаб

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

 Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4