ВРП ухвалила подання про звільнення з посади судді Тандира, який збив насмерть нацгвардійця

У середу, 24 квітня 2024 року, Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) ухвалила рішення про застосування до судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

“24 квітня 2024 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади”, – йдеться у повідомленні.

Як інформувала КВ, 25 травня 2023 року голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці. 

Читайте: Голова Макарівського райсуду Тандир на смерть збив бійця Нацгвардії на блокпосту у столиці 

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння, але відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння. Тандир посилався начебто на “проблеми зі здоров’ям”.

Читайте: Резонансна ДТП з суддею: Тандир відмовився проходити огляд на алкоголь, у загиблого нацгвардійця двоє дітей та батько на фронті

Рішенням суду аналізи у підозрюваного взяли примусово. Висновками судових експертиз було підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз. 

Читайте: Суддя Тандир на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’янінні – висновок експертизи

На початку березня 2024 року Київський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисників обвинуваченого колишнього судді Олексія Тандира на рішення Святошинського районного суду міста Києва, яким судді продовжено строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Захисники екссудді вимагали залишити обвинуваченого під домашнім арештом, проте суд залишив попереднє рішення без змін.

Читайте: Суд не змінив запобіжний захід для судді Тандира, який обвинувачується у смерті нацгвардійця

Фото: hromadske 

КиївВлада

Владислава Олійник

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4