З масового поховання в деокупованому Ізюмі ексгумували 263 тіла – Монастирський (фото)

З масового поховання в деокупованому Ізюмі ексгумували 263 тіла - Монастирський (фото)

Станом на вечір 20 вересня з масового поховання у звільненому від рашистів Ізюмі на Харківщині, слідчими та залученими спеціалістами ексгумовано 263 тіла, з них 120 жінок та 2 дітей.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сторінці в Facebook міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомив Монастирський, на деокупованих територіях Харківщини працює тисяча поліцейських, рятувальників та 10 криміналістичних лабораторій, щоб зібрати докази і показати світові, що таке “рускій мір”.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


“445 поховань із хрестами знайдено під Ізюмом. Страти, катування, згвалтування, мародерство, порушення міжнародних конвенцій, законів совісті та людської моралі –  ось із чим прийшли окупанти на нашу землю. Росіяни (військові та представники окупаційної влади) кидали до катівень людей за найменшу непокору, а самі — розкрадали їхнє житло і нищили цивільну інфраструктуру”, – написав Монастирський. 


За даними міністра, станом на вечір 20 вересня слідчими та залученими спеціалістами ексгумовано 263 тіла, з них 120 жінок та 2 дітей.


“Світ має бачити, що таке “рускій мір”, а його наслідки у Бучі, Маріуполі, Ізюмі — не випадковість, а системний геноцид українського народу. Україна може зупинити насильство росіян та відкинути ворога за визнані кордони нашої держави. А світ тим часом має підтримати українців і продемонструвати, що в ньому немає місця для катів і військових злочинців”, – додав очільник МВС. 


Нагадаємо, 17 вересня ц.р. президент Володимир Зеленський повідомляв, що у звільненому від рашистів Ізюмі на Харківщині були знайдені катівні, у яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, у яких тримали людей – навіть іноземців. Зокрема, сімох громадян Республіки Шрі-Ланка, студентів Куп’янського медичного коледжу. 


Читайте: Низка світових лідерів засудили звірства російських окупантів в Ізюмі 

Фото: Facebook Дениса Монастирського

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4