З тимчасово окупованої території вдалося повернути двох маленьких дівчаток разом із матір’ю, – Мінреінтеграції

З тимчасово окупованої території вдалося повернути двох маленьких дівчаток разом із матір’ю, - Мінреінтеграції

З окупованого села в Херсонській області вдалось повернути на контрольовану Україною територію жінку з двома дочками 3 і 5 років.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляється, на гарячу лінію Мінреінтеграції звернулася жінка із проханням допомогти евакуювати з окупованого села на Херсонщині її дочку і двох маленьких онучок 3 і 5 років. Виїхати самотужки вони не змогли.

За повернення родини взялися представники Мінреінтеграції у тісній співпраці з Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини».

Згідно з повідомленням, підготовка маршруту тривала майже 10 днів, а дорога — 5. Наразі діти разом із матір’ю успішно дісталися на контрольовану Урядом України територію.

В Мінреінтеграції нагадали: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції — 1548 або Національного інформаційного бюро — 1648.

Нагадаємо, 19 липня армія рф завдала ракетного удару по житловому району Миколаєва. Внаслідок влучання в дитячий майданчик у житловій забудові загинули три людини, серед них дитина.

Читайте: У Миколаєві внаслідок ракетного удару по дитячому майданчику загинули три людини, серед них дитина

Фото: Мінреінтеграції

КиївВлада

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4