За добу забруднена вода пройшла Десною орієнтовно 30 км – Міндовкілля

За добу забруднена вода пройшла Десною орієнтовно 30 км - Міндовкілля

Забруднена вода за добу пройшла річкою Десна орієнтовно на 30 км. Втім забруднення води не концентроване та неоднорідне. Тенденція покращення якості води зберігається. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Як повідомляється, за результатами відібраних проб води р.Сейм в с.Манухівка, с.Чаплищі, с.Чумакове, с.Хижки, с.Мутин та с.Озаричі встановлено, що вміст розчиненого кисню в межах норми.

На Десні основна маса забрудненої води надійшла до с. Соколівка Чернігівського району. Далі за течією зміни фіксуються точково і не скрізь мають однорідний характер.

У р. Десна в с. Шестовиця, с. Надинівка, с. Максим, с. Соколівка вміст розчиненого кисню ще залишається нижче норми, фіксується підвищений вміст заліза загального, марганцю. Перевищень хімічних або високотоксичних компонентів не встановлено.

У Міндовкілля розповіли, що на Десні сьогодні працює 9 аераційних установок: 6 у Чернігівській області та 3 в Київській. Вони штучно насичують воду киснем, сприяючи прискоренню окислення органічних речовин і допомагаючи природному процесу самоочищення річок.

Згідно з повідомленням, наразі спостерігається прискорення процесу очищення. Це підтверджують результати моніторингу, які вказують на стабільне підвищення рівня кисню вздовж усього водного об’єкта.

Раніше КВ повідомляля, що наразі стан води в Києві відповідає санітарним нормам, утім у разі необхідності «Київводоканал» готовий застосувати технології додаткового очищення. 

Читайте: «Київводоканал» готовий додатково очищувати воду, якщо знадобиться

Фото: Міфндовкілля

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4