За ініціативи секретаря Білоцерківської міськради Вовкотруба “Волонтерський штаб ТрО” позбавлено приміщення

За ініціативи секретаря Білоцерківської міськради Вовкотруба "Волонтерський штаб ТрО" позбавлено приміщення

Білоцерківська міська рада з ініціативи секретаря Володимира Вовкотруба позбавила приміщення громадську організацію «Волонтерський штаб ТрО». Через це організація не зможе продовжувати волонтерську діяльність.

Про це КВ стало відомо зі звернення волонтерів у Facebook. 

Йдеться про приміщення за адресою проспект Незалежності, 34. Рішенням Білоцерківської міськради воно передано з балансу комунального ЖЕК №7 на баланс Управління соціального захисту населення. Це рішення призведе до того, що “Волонтерський штаб ТрО” не зможе продовжувати подальшу діяльність.

«Сьогодні ми вимушені залишити це приміщення. Нас просто виганяють. Навіщо ви це робите? Навіщо ви зіштовхуєте на сварки волонтерів, військових, інші організації? Просимо максимального розголосу цієї ситуації. Вчора надійшов запит від 79 бригади. І замість того, щоб збирати на їхні потреби допомогу, ми записуємо відео, пишемо листи. Ми будемо надалі звертатись до влади міста чому з питанням, ви так ставитесь до волонтерів?» – йдеться у зверненні волонтерів.

“Волонтерський штаб ТрО” розпочав роботу в цьому приміщенні з першого дня повномасштабного вторгнення росії. Найбільшу увагу штаб приділяє допомозі підрозділам ЗСУ: передає автомобілі, РЕБи, тепловізори, дрони, зарядні станції, генератори, рації, військову амуніцію, будівельні матеріали, засоби гігієни, продукти харчування, тощо. Організація також підтримує вразливі верстви населення і переселенців.

Волонтери заявили, що розгляд вказаного питання проводився міськрадою формально – без детального вивчення на засіданні голів депутатських фракцій та постійної комісії міської ради. Більшість депутатів навіть не були обізнані, яке саме майно передається.

Це підтвердила депутатка міськради Ольга Нагорна. На своїй Facebook-сторінці вона заявила, що помилково проголосувала «за», адже її та інших депутатів ввели в оману, сказавши, що йдеться про «технічне питання» і передачу обладнання. За словами Нагорної, депутати не знали, що віддають приміщення волонтерського штабу під коворкінг, яким буде опікуватись заступниця міського голови Інна Новогребельська, яка планує витратити до 7 млн гривень на ремонт для проведення тренінгів та івентів для ВПО, при обмеженості ресурсів міського бюджету.

«Під час пленарного засідання Вовкотруб вигадав пояснення, що дане приміщення треба для Ветеранського простору. При цьому до цього жоден з нас про це не знав. У нас мало закладів, які можна використовувати, треба виганяти волонтерів на вулицю, які віддають усе задля наближення перемоги. Скажіть? Я проголосувала помилково «за», не знаючи всієї ситуації, написала після заяву щодо відкликання голосу та зазначивши «ПРОТИ», заяву додаю» – написала депутатка.

За ініціативи секретаря Білоцерківської міськради Вовкотруба "Волонтерський штаб ТрО" позбавлено приміщення

Секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб, фото: сайт Білоцерківської міськради

Звернення волонтерів вже набрало сотні реакцій та десятки коментарів на підтримку організації. Зокрема, залишити волонтерам приміщення просять військовослужбовці.

«Ми бійці 32 полку НГУ, виконуємо бойове завдання на Донецькому напрямку, від імені у сих захисників просимо міську раду не чіпати волонтерський штаб ТРО. Війна ще не закінчилась і без їхньої допомоги нам буде дуже тяжко. Штаб ТРО нам дуже допомагає і не тільки нам. Від усіх бійців прохання не чіпати» – написав військовослужбовець з Дніпра Сергій Поплавський.

Фото: скрін з відеозвернення волонтерів

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4