За привласнення 1500 бронепластин та 300 шоломів двом столичним підприємцям загрожує до 7 років ув’язнення

За привласнення 1500 бронепластин та 300 шоломів двом столичним підприємцям загрожує до 7 років ув'язнення

У Києві перед судом постануть керівники мережі магазинів військового спорядження. Столична прокуратура звинувачує підприємців у організації незаконного продажу гуманітарної допомоги для ЗСУ на понад 8 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби  Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що у квітні 2022 року керівник та засновник мережі магазинів, що спеціалізуються на продажі товарів військового призначення, звернулись до однієї з військових частин Нацгвардії України з проханням надати їм сертифікат кінцевого споживача. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Це потрібно було для ввезення на митну територію України бронепластин та захисних шоломів, які вони обіцяли безоплатно передати військовій частині”, – зазначили в прокуратурі.

Після отримання документів підприємці ввезли з Республіки Польща 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів без сплати митних платежів. Амуніцію вони не передали на потреби захисників України, а виставили на продаж через мережу своїх магазинів. За даними правоохоронців, ринкова вартість ввезених товарів становила близько 8 млн гривень. У ході обшуків у підприємців також виявили та вилучили близько 140 тис набоїв до вогнепальної зброї.

Наразі вилучені боєприпаси та військове спорядження передано на потреби ЗСУ.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно підприємців, викритих на організації схеми продажу гуманітарної допомоги для ЗСУ та порушенні порядку міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 333 КК України). За скоєне їм загрожує до 7 років ув’язнення.

Нагадаємо, виявили та ліквідували схему продажу військової амуніції з гуманітарної допомоги влітку 2022 року.  Правоохоронці продовжили розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання майна Сил оборони України.

Читайте: У Києві на потреби ЗСУ передали понад 900 одиниць конфіскованої військової амуніції

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4