Заборонений “Наш край” засідає в радах 15 селищних і сільських громад Київщини

Заборонений “Наш край” засідає в радах 15 селищних і сільських громад Київщини

У 2020 році на місцевих виборах політична партія “Наш край” увійшла до 15 селищних і сільських громад. 37 депутатів засідає в 11 селищних громадах. Найбільша кількість у Бородянській та Рокитнянській – по 5 мандатів.  Дванадцять із “Нашого краю” стали депутатами ще чотирьох сільських громад. Так, у кожній із них представники мають по три мандати. Це – Вороньківська, Пристолична, Борщагівська та Петрівська громади. 

Про це йдеться у матеріалі КВ “Заборонена, але представлена: на Київщині 102 депутати діють від партії “Наш край”.

У Бородянській громаді партія “Наш край”, разом із “За Майбутнє”, має найбільше представництво у раді. А саме від партії засідають Таїсія Баскакова, Сергій Кулик, Володимир Тонюк, Павло Остапченко та Наталія Никифорова.

На сайті Рокитнянської громади відсутній доступ до керівного складу громади, але за даними ЦВК, “Наш край” у раді має найбільшу кількість депутатів і її представниками на виборах були Ярослав Литвин, Ольга Литвин, Олексій Оленко, Василь Паустовський та Олександр Литвин. 

По чотири депутати представлені в Згурівській та Володарській громадах.

У Згурівській від “Наш край” у депкорпусі засідають Володимир Гусинський, Костянтин Устименко, Валентина Клименко та Станіслав Кошіль. Як розповів КВ депутат Згурівської громади Євген Чубук (ВО “Свобода”), у складі депкорпусу від цієї партії були певні ротації ще на початку каденції, так Наталія Кам’янецька свого часу стала заступницею голови.

У Володарській головою фракції є Олександр Купріянчук, членами – Тамара Ващенко, В’ячеслав Денисюк та Ірина Самоїд.

Ще у п’яти громадах по три депутати від “Нашого краю”. Це – Ставищенська (Анатолій Дерманець, Дмитро Звіряка та Олександр Тертичний), Гребінківська (Тамара Майструк, Віталій Луценко та Віталій Лисак), Димерська (Олег Левковець, Юрій Мельниченко ),  Калинівська Фастівського району та Гостомельська (наразі є військовою адміністрацією). 

До депкорпусу Калинівської ТГ увійшли Юрій Бондар, Руслан Суханов та Даніель Дунаєв, проте наразі ця фракція у раді не представлена взагалі. 

Два депутати увійшло у 2020 році в Іванківську громаду. Проте Василь Янута та Юрій Мосієнко наразі, як депутати, відсутні у списку депкорпусу). 

Два представники увійшли і в Немішаївську – Сергій Кармазін та Аліна Федоренко. Та на сайті громади наразі закритий доступ до чинного списку депкорпусу. 

По три мандати відійшло ще до чотирьох сільських громад. Так, У Вороньківській до партії входять Сергій Кравченко, Іван Курилко та Іван Криворот. У Пристоличній громаді партію представляють Юрій Йовбак, Анастасія Покозацька та Віталій Венгрін. У Борщагівському депкорпусі – це Тетяна Мишкіна, Андрій Федоренко та Леся Талько. Щодо Петрівської громаді, то тут в депкорпусі від “Нашого краю” є Іван Вікован, Марина Лісовець та Євген Мережко.

Нагадаємо, у 2020 році політична партія “Наш край” зайняла 37 крісел у дев’яти міських рад Київщини. Ба більше, дві громади Київщини очолюють представники “Нашого краю”. А саме – Таращанську, Михайло Кривошеєв, та Кагарлицьку – Олександр Панюта. Покійний мер Борисполя Анатолій Федорчук. також був із кагорти “Нашого краю”. Найбільше представництво партії засідає у депутатській залі Бориспільської, найменше – у Сквирській, Тетіївській та Обухівській громадах.

Читайте: Заборонений “Наш край” засідає в чотирьох райрадах Київщини

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4