Загарбники стріляли по мирних мітингуючих у Славутичі та відійшли на околиці, – КОВА

Загарбники стріляли по мирних мітингуючих у Славутичі та відійшли на околиці, - КОВА

Славутич героїчно чинить опір російському окупанту. Жителі вийшли на мітинг проти загарбників, окупанти відкривали вогонь по мирному протесту. Наразі ситуація стабілізована, пропонується організація гуманітарного коридору з міста, інформація про загиблого місцевого мешканця перевіряється.


Про це, як стало відомо КВ, заявив голова Київської ОВА Олександр Павлюк в етері “Суспільне новини”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Нагадаємо, жителі Славутича вийшли на мітинг проти російського загарбника. Агресор почав обстрілювати цивільних й кидати світлошумові гранати.

У результаті, за попередньою інформацією, дві людини отримали поранення, одна- важкопоранена. Цю інформацію підтвердив мер міста Юрій Фомічев.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Радник Міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко також прокоментував ситуацію у Славутичі. Він заявив, що наразі вона дуже напружена. 

“Ситуація справді дуже напружена. Ми розуміємо, що місто, по суті, знаходиться в кільці російських окупантів. Але без мешканців Славутича неможливо забезпечувати життєдіяльність об’єкту “Укриття” та Чорнобильської АЕС. Тому саме зараз ситуація така, ситуація реально поки що невизначена”,- розказав Денисенко. 

Нагадаємо, як раніше писала КВ, мер Славутича Юрій Фомічев, який був затриманий московськими загарбниками, вийшов на волю. Він прийняв участь у мітингу разом із громадянами. 

Читайте: Комендантська година на Київщині пройде у звичайному режимі


Фото: 24tv

КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4