Загибель людей біля зачиненого укриття у Києві: суд призначив перше засідання

Деснянський районний суд Києва призначив до розгляду справу за обвинуваченням директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації, першого заступника голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Засідання відбудеться у Деснянському районному суді 0 12 годині 30 травня.
Про це КВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.
Посадовців обвинувачують у тому, що вони не проконтролювали стан укриттів та їх доступність населенню, внаслідок чого 1 червня  2023 року біля зачиненого укриття у Деснянському районі загинули дві жінки та дитина, ще 7 людей отримали травми різного ступеня.
Досудовим розслідуванням встановлено, що загиблі та травмовані після сигналу «Повітряна тривога» намагались потрапити до укриття, розташованого в приміщенні «Центру первинної медико-санітарної допомоги №3» Деснянського району, однак двері укриття були зачинені.
Всього визнано потерпілими від кримінального правопорушення 11 осіб. Потерпілими є родичі загиблих та люди, які травмувалися внаслідок вражаючих факторів від вибуху уламків ракети.
Від них надійшли цивільні позови про солідарне стягнення із обвинувачених матеріальної та моральної шкоди в розмірі понад 10 млн. грн.
Перше судове засідання відбудеться у Деснянському районному суді 0 12 годині 30 травня 2024 року.
Фото: Київської міської прокуратури
Геннадій Олійников
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

КП замість ПрАТ: столична міськрада вирішила створити “новий “Київводоканал”
09:00 Вже в 2025 році централізовані послуги з водопостачання і водовідведення в столиці може почати надавати новий монополіст – КП “Київводоканал”. Київрада надала КМДА…
Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
QlU7mDx4