Завершено розслідування щодо незаконного збагачення на 150 млн гривень одеського ексвоєнкома

Фігурант перебуває під вартою.

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування (ТЦК) та соцпідтримки (СП) за фактами незаконного збагачення. Ексвоєнкому інкримінують збільшення статків за час перебування на посаді на майже 150 млн гривень, зокрема придбання в Іспанії об’єктів нерухомості та автомобілів преміум класу.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

“Згідно з матеріалами слідства, ексвоєнком за час перебування на посаді набув активів на майже 150 млн гривень, не маючи таких доходів. Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за дорученням прокурора слідчий ДБР повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення. 

Екскерівнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки інкримінують  незаконне збагачення (ст. 368-5 КК України). 

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Фігурант перебуває під вартою.

Крім того, матеріали за фактом нез’явлення екскерівника Одеського ТЦК та СП на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).

Нагадаємо 24 липня 2024 року працівники ДБР затримали в Києві колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова. В суботу, 22 липня, ДБР повідомили Борисову про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Читайте: Суд арештував майно родини одеського ексвоєнкома Борисова, – ДБР

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4