Атака понад 90 БпЛА: Сили ППО збили 44 безпілотники, ще 44 ворожих дрони локаційно втрачені

Атака понад 90 БпЛА: Сили ППО збили 44 безпілотники, ще 44 ворожих дрони локаційно втрачені

У ніч на 26 жовтня 2024 року ворог атакував Україну, використовуючи 91 безпілотник та 7 ракет. Станом на 12.00 підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА  у межах восьми областей та на Курщині, ще 44 дрони було локаційно втрачено.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначили у командуванні, радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 98-ти засобів повітряного нападу противника:

– 3 балістичних ракет Іскандер-М/KN-23 (із території Криму);

– 2 керованих авіаційних ракет Х-59 (із повітряного простору в Брянської обл.– рф.);

– 2 ракет невстановленого типу (із Бєлгородської обл. –рф.);

– 91 ворожого БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел – рф.).

В результаті протиповітряного бою станом на 12.00 було підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Курській областях.

Повідомляється, що один БпЛА вийшов з повітряного простору в напрямку Білорусі. 44 російських безпілотники локаційно втрачено, ще 1 ворожий БпЛА – в повітряному просторі України.

“Ракетами ворог вдарив по об’єктах цивільної інфраструктури Сумщини та Дніпра. На жаль, є загиблі серед цивільного населення”, – додали у дописі.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Як інформувала КВ, у ніч на 26 жовтня армія рф завдала ракетного удару по місту Дніпро. З-під завалу двоповерхового житлового будинку рятувальники дістали 3 загиблих, серед них дитина. Поранень зазнали 20 осіб, серед загиблих дружина та донька поліцейського, молодшу доньку врятували.

Читайте: У Дніпрі число загиблих від обстрілу рф зросло до 4 людей, 20 поранено

Крім того, ввечері 25 жовтня армія рф вчергове атакувала Київ та область ударними БпЛА. В Соломʼянському районі столиці було пошкоджено квартири багатоповерхівки з 17 по 21 поверхи. На жаль, є загиблі та поранені.

Читайте: У Києві внаслідок атаки БпЛА загинула дівчина-підліток, в області померла жінка

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4