Чехія підготувала для України перші 300 тисяч артснарядів, – ЗМІ

Чехія підготувала для України перші 300 тисяч артснарядів, - ЗМІ

Україна отримає нову партію військової допомоги від Чехії. Йдеться про тисячі додаткових артилерійських снарядів. В ініціативі взяли участь 18 країн, і вони близькі до збору фінансування для закупівлі  800 тис боєприпасів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення видання The Guardian.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський підтвердив, що в Україну поставлять 300 тис снарядів, які забезпечать життєво важливу “передишку” на передовій на кілька місяців.

У ЗМІ з посиланням на неназвані чеські джерела передають, що йдеться про артснаряди великого калібру. Перші партії мають бути доставлені не пізніше червня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім того, Чехія зробила “необов’язкові застави” ще на 200 тис боєприпасів.

Ліпавський розповів, що зброю сподіваються поставити “протягом кількох місяців”, і вона допоможе “стримувати імперіалістичні амбіції Росії”. Він пояснив, що Чехія використовувала поєднання дипломатичних каналів і каналів Міноборони, щоб контролювати постачання по всьому світу. Це дало змогу ЄС знайти снаряди, які раніше не використовувались у війні в Україні.

В ініціативі взяли участь 18 країн, і вони близькі до збору фінансування для закупівлі усіх 800 тис боєприпасів. Цей проєкт був відповіддю на протистояння у США, які перешкоджають схваленню нового пакета військової допомоги для України на 60 мільярдів доларів.

“Я думаю, що багато європейських країн усвідомили, наскільки складна ситуація в Україні. В той самий час багато європейських урядів хочуть повідомити США, що ми серйозно покриваємо свою частку, щоб спонукати США зробити свою частку заради захисту вільного світу”, — зазначив співрозмовник видання.

Читайте: 20-й “Рамштайн”: Німеччина збирається військово допомогти Україні ще на півмільярда євро

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4