Діалог влади та бізнесу: відбулась перша зустріч влади з підприємцями в оновленому форматі

Діалог влади та бізнесу: відбулась перша зустріч влади з підприємцями в оновленому форматі

У Київській ОВА відбулася перша онлайнова зустріч в рамках нової платформи «Діалог влади та бізнесу». Підприємці цікавилися змінами щодо бронювання, заповненням вакансій, залученням біженців як робочої сили, питаннями податків. Влада, зі свого боку, дала розуміти: критичність підприємств – то не захист від ТЦК й не автоматична “бронь”.

Про це КВ стало відомо з допису, який у соцмережі зробив начальник Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Руслан Кравченко.

“300 представників бізнесу. Майже 2 години відвертої розмови за участі представників ТЦК, Міноборони, податкової, центру зайнятості. Гострі питання, чесні відповіді та спільна робота над пошуком механізмів для вирішення проблемних питань. А їх в умовах воєнного стану чимало”, – запостив на Фейсбуці Кравченко.

Зокрема, каже він, йдеться про визнання підприємств критичними, бронювання працівників, співпраця з територіальними центрами комплектації (ТЦК). 

“Пишаюся нашим бізнесом, який навіть в складних умовах, продовжує працювати та сплачувати податки. Водночас, ніхто не скасовував обовʼязок захищати країну. І тут кожен має бути відповідальним. Підприємства, які подають документи на визнання їх критичними, мають чітко розуміти, що критичність – це не захист від ТЦК і не механізм автоматичного бронювання. Це про філософію збереження бізнесу, який вкрай важливий для країни”, – вважає очільник обласної адміністрації.

За його словами, підприємці “цікавилися змінами, які готуються до постанови щодо бронювання військовозобов’язаних, заповненням вакансій, залученням ВПО до роботи на підприємствах у віддалених громадах, питаннями сплати податків”. 

“Подібні зустрічі будуть щотижневими – наступна запланована вже наступної середи, 23 жовтня. Раз на квартал будемо проводити регіональний форум”, – анонсував Руслан Кравченко.

Читайте: Руслан Кравченко анонсував оновлений формат співпраці влади з бізнесом Київщини

Фото: Київська ОВА

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4