До Києва прибув новий міністр закордонних справ Франції

До Києва прибув новий міністр закордонних справ Франції

У суботу, 13 січня, до Києва прибув міністр Європи та закордонних справ Франції Стефана Сежурне. Це його перший закордонний візит після недавнього призначення на посаду.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Франції  у соціальній мережі Х.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Майже 2 роки Україна  на передовій, захищаючи свій суверенітет і забезпечуючи безпеку Європи. Допомога Франції є довгостроковою. Це те, з чим я приїхав до Києва у свою першу поїздку”, – зазначив очільник МЗС Франції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У повідомленні МЗС Франції зауважили, що, “Стефан Сежурне прибув до Києва, щоб продовжити французьку дипломатичну місію і підтвердити відданість Франції своїм союзникам, разом з цивільним населенням”.

Міністр Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. На спільному брифінгу пан Кулеба подякував Франції за підтримку та наголосив, що на зустрічі було скоординовано спільні кроки на шляху до Вашингтонського саміту НАТО. У свою чергу пан Сежурне наголосив на безумовній підтримці українського народу та, зокрема, кроках для виділення Україні допомоги ЄС в розмірі 50 млрд євро.

“Європейська Рада збереться на саміт 1 лютого, і ми мусимо зробити все належне, щоб зберегти єдність Європи з нагоди цієї зустрічі. Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу, аби допомога в розмірі 50 млрд євро, яка передбачена Україні, була виділена”, – сказав він.

Зауважимо, до Україні мала приїхати тепер вже колишня міністерка МЗС Франції Катрін Колонна. Але після призначення нового прем’єр-міністра Габріеля Атталя президент Республіки Франція Еммануель Макрон за пропозицією прем’єра призначив пана Стефана Сежурне Міністром Європи та закордонних справ.

Нагадаємо, 12 січня 2024 року прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ріші Сунак прибув з другим за часів свого прем’єрства візитом до Києва. Пан Сунак побував у Соломянському районі столиці, де під час російської атаки 2 січня 2024 року російська ракета серйозно пошкодила житловий будинок.

Читайте: Україна та Сполучене Королівство уклали нову безпекову угоду

Фото: соцмережа Х Стефана Сежурне

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4