Експерти розповіли про чинники, які впливатимуть на ціну нерухомості наприкінці 2024 року

Експерти розповіли про чинники, які впливатимуть на ціну нерухомості наприкінці 2024 року

Ціни на житло комфорт-класу поступово зростають. Це відбувається через декілька вагомих чинників – дефіцит робочої сили, збільшення зарплат, податкове навантаження і ріст вартості матеріалів. Своєю чергою, попит на нерухомість поблизу Києва також зростає, оскільки багато людей переїжджають зі Сходу країни. Передмістя приваблює покупців доступною нерухомістю, якісною інфраструктурою та комфортною атмосферою. 

на правах реклами

Про це, як дізналася КВ, заявила CMO Alliance Novobud Ірина Міхальова в інтерв’ю виданню “Фокус”.

“У нашому сегменті, а це комфорт-клас, зараз, в першу чергу, на ціни впливає великий дефіцит робочої сили, що продовжує наростати. Компанії вимушені більше часу витрачати на пошук персоналу, переглядати заробітні плати в сторону підвищення. Це, своєю чергою, тисне на собівартість будівництва. Також дуже впливають на ціну квадратного метра такі чинники, як збільшення податкового навантаження, а також ріст вартості паливно-мастильних матеріалів, будівельних матеріалів тощо. Тому ми очікуємо, що ціни на нове житло зростуть на 8-10% порівняно з початком року”, – говорить Міхальова.

Попит на житло поблизу Києва зростає, тож експертка розповіла про чинники, які впливатимуть на вартість квадратного метра в нових ЖК, особливо розташованих поблизу Києва.

“У столиці залишилося не так багато цікавих майданчиків для житла комфорт-класу. Наразі основний попит на нові квартири формують люди, які переїжджають з інших регіонів, особливо зі Сходу, відповідно, це стимулює попит саме на приміську нерухомість. Люди прагнуть зрозумілішої, комфортнішої їм атмосфери, яка є саме в передмісті. І ціна також має значення, все ж вона доступніша ніж у київських новобудовах. Крім того, в передмісті зараз будуються дійсно гарні комплекси. Тут тобі і якісна інфраструктура, і цікаві формати, які приваблюють людей. Забудовникам, своєю чергою, простіше будувати в передмісті, адже під’єднання до мереж (електрика, каналізація, вода) простіше і швидше в невеликих містах. Наприклад, у Броварах з цим питанням все дуже добре і швидко. Ми наразі розглядаємо нові можливі майданчики для майбутніх комплексів і в Броварах, і в інших містах-сателітах”, – зауважила вона.

Нагадаємо, що багато покупців не можуть дозволити собі 100% передоплату за нове житло, тому звертаються до програми розтермінування. Компанія “Альянс Новобуд” має власну програму і надає розтермінування навіть на готове житло, що дозволяє покупцям одразу заселятися в нові квартири і сплачувати частинами. Така програма є особливо корисною для тих, хто не відповідає вимогам державної іпотеки.

Читайте: В Alliance Novobud розповіли про тенденції та попит на житло поза мегаполісом

Фото: сайт компанії

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Banner
QlU7mDx4