Мешканці Броварів заборгували за комуналку більше 146 мільйонів гривень

Мешканці Броварів заборгували за комуналку більше 146 мільйонів гривень

У Броварах Київської області несплата комунальних послуг може ускладнити для броварчан опалювальний сезон. Найбільший борг за комірне містяни мають перед  КП “Броваритепловодоенергія”. А саме від своєчасної проплати залежить стабільна робота комунальних закладів міста.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Броварcького міського голови Ігоря Сапожко на його сторінці у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначив очільник міста, наразі комунальні підприємства працюють в штатному режимі та забезпечують мешканців громади необхідними послугами. Сплата за комунальні послуги є вагомою підтримкою комунальників, які працюють у складних обставинах і потребують ресурсів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На жаль, ситуація станом на зараз є не дуже втішна.  Деякі мешканці вважають, що комунальні борги за період воєнного стану потім анулюються, ігнорують проплату за комунальні послуги, а борги у підприємств зростають”, – повідомив Сапожко.

У Броварах станом на 1 вересня ц.р. загальна заборгованість по сплаті населення за комунальні послуги становить 146 млн 793 тис. гривень, а саме: 

  • житлово-експлуатаційним конторам (ЖЕКам) населення заборгувало 21 млн 693 тис. гривень,

  • за вивіз сміття КП “Селтік ТБО” мешканці заборгували 6 млн 772 тис.гривень,

  • найбільші борги за комунальні послуги в населення перед КП “Броваритепловодоенергія” – 118 млн 328 тис.гривень.

Міський голова нагадав, що у зв’язку зі скороченням лімітів газу на 10%  компанією “Нафтогаз” по всій Україні, послуги з гарячого водопостачання  цьогоріч споживачам не надаватимуться.

“Опалювальний сезон в умовах воєнного стану буде нелегкий. Від проплати населення залежить, як вчасно розпочнеться опалювальний сезон і наскільки якісно будуть надаватися послуги”, – попередив Сапожко.

Нагадаємо, школярі Броварів у будні дні (крім суботи, неділі та під час канікул) можуть користуватися громадським транспортом в межах Броварської громади безкоштовно.

Як інформувала KВ, НКРЕКП встановила ціну на газ для споживачів “останньої надії”. ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз-України” як постачальник “останньої надії” і надалі продаватиме газ для населення по ціні 7,96 грн/куб.м,тариф почав діяти з вересня 2022 року.

Читайте: НКРЕКП затвердила ціну на газ для споживачів “останньої надії”

Фото: “Трибуна Бровари” 

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4