Ознак піготовки повторного наступу на Київ нині немає, але загроза удару залишається, – Жирнов

Ознак піготовки повторного наступу на Київ нині немає, але загроза удару залишається, - Жирнов

Київ залишається стратегічною метою військ рф. Однак на території білорусі, звідки міг би здійснити наступ ворог, нині немає наступальних формувань. Водночас столиця готова дати відсіч ворогу в разі повторного наступу.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні голови Київської міської військової адміністрації (КМВА) Миколи Жирнова в ефірі загальнонаціонального марафону.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ми часто чуємо про можливий повторний наступ на столицю. І дійсно це так, бо Київ – це столиця нашої держави, заволодіти столицею означає підірвати впевненість українського народу”, – зауважив голова КМВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас, за його словами, на прикордонні з росією, зокрема, у Брянській та Курській областях, не спостерігається формування військ, окрім як розміщення там артилерійських підрозділів.

“Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і території білорусі. Зокрема декілька батальйонів армії білорусі посилюють кордон із Україною у Гомельській та Брестській областях. Але наступальних формувань немає”, – розповів Микола Жирнов.

За його словами, для повторного наступу необхідно створити велике угруповання військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння, військової техніки, та матеріально-технічних засобів. Тому раптово, або за короткий термін цього здійснити неможливо. Військове керівництво щодня пильно стежить за діями противника, і готується до його зустрічі, аби дати належну відсіч ворогу.

Жирнов повідомив, що до зустрічі противника готуються як  дальні рубежі Києва, так і всередині міста. Будуються оборонні споруди, готуються війська, у визначених місцях проводиться мінування, готується інфраструктура міста, створюються запаси продуктів, забезпечується можливість автономного водопостачання.

“А головне, що особовий склад та містяни готові обороняти місто”, – наголосив Микола Жирнов.

Нагадаємо, голова КМВА Микола Жирнов доручив посилити в столиці контроль за дотриманням режиму тиші.


Читайте: Небезпека ракетних обстрілів Києва залишається, – КМДА


Фото: topnews.kiev


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4