Підрив Каховської ГЕС: станом на ранок 8 червня евакуйовано 1 995 людей

Підрив Каховської ГЕС: станом на ранок 8 червня евакуйовано 1 995 людей

Внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС станом на ранок 8 червня під водою знаходиться 600 квадратних кілометрів Херсонщини. З підтоплених територій евакуйовано 1 995 людей, серед яких понад сто дітей.

Про це, як передаєKВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ ДСНС України та інформації голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначив очільник Херсонської ОВА, на ранок  (8 червня – КВ), середній рівень підтоплення становить 5,61 метрів. Під водою знаходиться  600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно інформації ДСНС України, станом на 08:00 8 червня з підтоплених територій евакуйовано 1 995 людей, з яких 103 — діти.

Зокрема врятовано 334 особи (з них 15 дітей). Надано психологічну допомогу 168 громадянам. Розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів. З початку робіт до Служби порятунку надійшло 631 звернення від громадян.

За попередніми даними рятувальників, всього підтоплено 20 населених пунктів та 2 629 будинків на правому березі річки Дніпро.

“До ліквідації наслідків залучено близько 1 850 осіб та понад 345 од. техніки, з них від ДСНС — 810 рятувальників та 226 од. техніки, у тому числі 42 плавзасоби”, – повідомили рятувальники.

Нагадаємо,  у ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Станом на 16:00 7 червня евакуйовано 1 854 особи. Підтоплено 29 населених пунктів, із них 19 – на підконтрольній Україні території, а 10 знаходяться під тимчасовою окупацією. Також затоплено територію Національного природного парку “Нижньодніпровський”. У парку гинуть тварини, а середовища їхнього існування зникають. 

Читайте: Через підрив дамби Каховської ГЕС затоплено Нацпарк “Нижньодніпровський”

Як інформувала KВ, у свою чергу міністерство охорони здоров’я попередило, що на дні Каховської ГЕС могло бути багато небезпечних для здоров’я речовин. У криницях та відкритих водоймах на підтоплених територіях можуть опинитися хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ.

Читайте: У МОЗ попереджають про ризик виникнення інфекцій на територіях, підтоплених через підрив Каховської ГЕС

Фото:  ДСНС України

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4