Після виходу із Зернової угоди, рф пошкодила 26 портових об’єктів та 5 суден на території України, – Мінвідновлення

Після виходу із Зернової угоди, рф пошкодила 26 портових об’єктів та 5 суден на території України, - Мінвідновлення

За словами віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, за останні 9 днів в результаті серії ракетних атак по портовій інфраструктурі злочинною армією рф було пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури і 5 цивільних суден.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства відновлення України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Також Олександр Кубраков зазначив, що росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії, тим самим фактично блокуючи рух суден в напрямку морських портів України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Маємо діяти швидко та рішуче. Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами”, – наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення України.

За його словами, це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія.

Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству”, – додав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, в ніч на 24 липня російські терористи атакували портову інфраструктуру річки Дунай в Одеській області, внаслідок чого постраждали 6 людей. Цієї ночі, 27 липня, ворог знову завдав ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини. Влучанням в одну з адмінбудівель порту вбито двох цивільних співробітників. Пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів.

Раніше KВ повідомила, що глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн засудила відмову росії продовжити дію Чорноморської зернової ініціативи, незважаючи на зусилля ООН і Туреччини.

Читайте: Україна підписала з Туреччиною та ООН угоду про вивезення на експорт зерна

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4