Посадовців “Київводоканалу” підозрюють у привласненні коштів при закупівлі насосного обладнання

Посадовців “Київводоканалу” підозрюють у привласненні коштів при закупівлі насосного обладнання

У Києві правоохоронці підозрюють чиновників ПрАТ “АК “Київводоканал” у зловживання службовим становищем при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. Посадовців звинувачують у сприянні перемозі підконтрольної їм фірми в тендерному відборі, в результаті чого було привласнено близько двох мільйонів гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби МВС.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“З метою привласнення бюджетних коштів посадовці забезпечили перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів підконтрольне товариство. Надалі уклали з ним відповідний договір, попри те, що фірма запропонувала ціни значно вище за ринкові”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У МВС зазначають, що різницю у вартості, що сягає 2 млн гривень, учасники оборудки розподілили між собою.

“Викрили протиправну схему оперативники управління стратегічних розслідувань в Києві, слідчі слідчого управління столичної поліції спільно з Київською міською прокуратурою. До її організації причетні посадові особи Київводоканалу та керівник товариства”, – зазначили правоохоронці.

Згідно з повідомленням, двом посадовцям “Київводоканалу” повідомили підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а керівникові товариства — за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

У пресслужбі ПрАТ “АК “Київводоканал” повідомили, що підприємство розраховує на об’єктивне та неупереджене розслідування правоохоронних органів. 

“Нагадуємо, закупівля проводилась за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому Законом України порядку. Ці закупівлі регулярно моніторить Державна аудиторська служба України на предмет дотримання законності та правильності проведення торгів і жодних зауважень до процедури цієї закупівлі при моніторингу не надано”, – зауважили в повідомленні.

На підприємстві нагадали, що насоси, які були закуплені ще в 2019 році вже давно встановлені на водопровідних об’єктах. 

“Майже цілий рік правоохоронці ніяк не реагували на запрошення Київводоканалу взяти участь у спільному огляді усіх насосів в місцях їх експлуатації. Це було зроблено лише в листопаді 2022 року, а процес – висвітлений на сайті Київводоканалу та у ЗМІ…Правоохоронцям була надана можливість переконатись, що обладнання відповідає усім технічним характеристикам, за якими здійснювались закупівлі, а залучені експерти мали змогу провести відповідні технічні експертизи”, – зазначили в пресслужбі підприємства.

Зазначимо, ПрАТ “АК “Київводоканал” з з квітня 2016 року по квітень 2021 року очолював Дмитро Новицький, Із 12 квітня 2021 року головою правління та генеральним директором ПрАТ “АК “Київводоканал” є Сергій Крушановський.

Нагадаємо, у лютому 2022 року представники Нацполіції провели у складських приміщеннях “Київводоканалу” слідчі дії в рамках розслідування справи про одного з контрагентів водоканалу. Зокрема правоохоронці шукаюли насоси марки Grundfos у кількості 16 штук. Однак агрегати, за заявою “Київводоканалу”, вже давно встановлені на артезіанські свердловини і знаходяться в експлуатації.

Читайте: “Київводоканал” заявив, що правоохоронці шукають на його складах насоси, що давно перебувають в експлуатації

Фото: Київводоканал

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4