Питання підвищення тарифів на воду в Ірпені знову викликало суперечки у владі

Питання підвищення тарифів на воду в Ірпені знову викликало суперечки у владі

В Ірпінській громаді не вщухають дебати довкола можливого підвищення тарифів КП “Ірпіньводоканал”. Робоча група з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів таки підтримала рекомендовану вартість послуг КП в 63,92 гривні. Проте, на думку першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука, цей тариф є несправедливо високим. Він наполягає на необхідності детального аналізу штатного розпису підприємства, яке досі не було надано. Відкритим залишається питання і щодо фінансових втрат від передачі об’єктів водопостачання у Бучі та Ворзелі та відсутності договору з Бучею на транспортування стоків. Рішення щодо тарифу буде розглянуте на засіданні виконкому міста завтра, 24 вересня. 

Про це КВ дізналася із повідомлення першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука в Facebook.

Повідомляється, що робоча група з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів підтримала запропоновану вартість послуг КП “Ірпіньводоканалу” у розмірі 63,92 гривень. Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук утримався від голосування за новий тариф на послуги “Ірпіньводоканалу”, оскільки вважає, що це несправедливо високе підвищення тарифів для мешканців Ірпінської громади. 

«Я утримався під час голосування, оскільки переконаний, що тариф можна знизити. Ми повинні детально проаналізувати штатні розписи та працівників підприємства із зазначенням прізвищ, який так і не було надано керівництвом КП “Ірпіньводоканал”. “Таємна завіса” щодо штатного розпису породжує недовіру до його роботи з боку громади. Також керівництво “Ірпіньводоканалу” досі не пояснило нікому, скільки міський бюджет втратив від “здачі” обʼєктів водопостачання у Бучі та Ворзелі. Так само досі немає пояснень, чому Ірпінь не підписує договір з Бучею на транспортування стоків. Наразі немає підстав, щоб виконавчий комітет голосував це рішення. Подальше вивчення структури тарифу дозволить зменшити фінансове навантаження на мешканців Ірпеня. Я буду ініціювати подальші обговорення, щоб знайти шляхи зниження ціни без шкоди для якості послуг”, — зазначив Кравчук.

Він зауважив, що пропозицію тарифу буде винесено на розгляд виконавчого комітету Ірпінської міської ради, яке заплановане на 24 вересня. Учасники виконкому мають ухвалити рішення щодо остаточного розміру тарифу.

Нагадаємо, що на засіданні робочої групи в Ірпінській міській раді обговорювали питання підвищення тарифів на водопостачання КП «Ірпіньводоканал». Було прийнято рішення перевірити обґрунтованість кожної складової нового тарифу та заслухати пояснення щодо низки фінансових та організаційних питань. Зокрема, на наступному засіданні розглядатимуть безкоштовне транспортування стоків з Бучі та Ворзеля, борги перед “Київводоканалом”, а також заробітні плати працівників.

Читайте: Петиція не підвищувати тариф на воду КП “Ірпіньводоканал” набрала необхідні 300 голосів

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4