Руслан Кравченко: Підрядники, які порушують умови на відбудові, мають нести відповідальність

Руслан Кравченко: Підрядники, які порушують умови на відбудові, мають нести відповідальність

Підрядники, які порушують умови договору щодо відбудови обʼєктів, мають бути притягнуті до належної відповідальності. На цьому наголосив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко на засіданні робочої групи “Прозорість і підзвітність” за участі правоохоронців.

Про це КВ стало відомо з допису, який у соцмережі зробив начальник КОВА Руслан Кравченко.

“Щодо двох таких підрядників, які відбудовували будинок в Гостомелі та дитсадок в Бишеві, на засіданні робочої групи “Прозорість і підзвітність” звернувся до правоохоронних органів, які входять до цієї групи, з проханням розпочати кримінальне провадження за ст.191 КК України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”. Також звертаємося до суду, щоб повернути авансові кошти, використання яких не підтверджено актами виконаних робіт. Договори з цими підрядниками будуть розірвані. Щоб люди не ставали заручниками, а обʼєкти не перетворювалися на довгобуди, оголосимо повторні тендери”, – заявив Руслан Кравченко.

Він пояснив, що обидва підрядники, отримавши аванс, не виконали весь обсяг робіт, передбачений договором та на сьогодні взагалі припинили відбудову обʼєктів. 

Перший обʼєкт – капітальний ремонт житлового будинку по вул. Свято-Покровська, 73-Е в Гостомелі. Департамент регіонального розвитку КОДА уклав договір з підрядником, той отримав аванс понад 6 млн гривень, але вчасно його не повернув. За оцінкою технагляду, підрядник виконав роботи орієнтовно на 2,9 млн гривень, однак підтверджуючих документів з його боку немає. Роботи на обʼєкті зупинені. Наразі є ризик, що підрядник не поновить відбудову, зважаючи, що його рахунки арештовані в рамках кримінального провадження. 

Департамент КОДА вже звернувся до Бучанської окружної прокуратури щодо необхідності захисту інтересів держави в судовому порядку, шляхом позову до підрядника.

Аналогічна ситуація ще на одному обʼєкті – нове будівництво ясел-садка “Каштан” в селі Бишів Фастівського району. Підрядник отримав від ДРР аванс на 19 млн гривень. Незакритим є аванс у сумі 10,8 млн гривень – акти виконаних робіт не надані, вчасно кошти також не були повернуті, 3 місяці роботи на обʼєкті не ведуться. Департамент і за цим випадком вже звернувся до Київської обласної прокуратури щодо необхідності позову до суду відносно підрядника з метою захисту інтересів держави. 

“Попереджав всіх: виграли тендер, уклали договір – виконуйте його. Гроші держава сплачує, час на виправлення недоліків давали. Але дехто з підрядників думав, що я жартую і закриватиму очі на відверто шахрайські дії. Наживатися на горі людей, так само, як і на інтересах держави не дам! Всі кошти, які виділяються, мають йти виключно за призначенням, а роботи виконуватися якісно і вчасно. Поблажок більше не буде, всі відповідатимуть за законом!”, – запевнив Кравченко.

Читайте: Руслан Кравченко звернувся до прокуратури щодо перевірки інформації ДАСУ про збитки на будівництві доріг та соцзакладів у 2019-2021 роках

Фото: Київська ОВА

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4